Asylsökande stängs ute från klubbar

På flera kubbar i Malmö nekas asylsökande inträde om de ser ut att vara minderåriga. Den enda id-handling de har accepteras inte. Trots att både kommunens tillståndsenhet och polisen accepterar de LMA-kort som Migrationsverket utfärdar.

Skånes Fria

Sällsynt med domar

Endast sex ärenden som rör koppleri, grovt koppleri och människohandel ledde till fällande domar i Malmö tingsrätt mellan 2010 och 2014, visar en undersökning som Skånes Fria har gjort.

Skånes Fria

Allt fler fristäder för hbtq-flyktingar

De flyr sina hemländer för att deras känslor är förknippade med livsfara – men på Migrationsverkets boenden tvingas de återigen dölja sin sexualitet. Under året som gått har tre nya kaféer öppnats i Skåne för att erbjuda hbtq-flyktingar en fristad.

Skånes Fria

”Baksidan av en reglerad invandringspolitik”

För den som fastnar i Sveriges ”gränsland” påminner situationen om en klaustrofobisk kafkamardröm. Enligt Anders Sundquist på Rådgivningsbyrån för asylsökande flyktingar sker inga förbättringar. Men Migrationsverkets rättschef Fredrik Beijer slår ifrån sig kritiken.

Skånes Fria

Fortfarande fast i ingenmansland

För ett år sedan berättade Skånes Fria om Leyla som varken kunde återvända till Somalia eller få uppehållstillstånd. Ett år senare är hon kvar i det hon kallar ”ingenting” – samtidigt visar Skånes Frias undersökning att allt fler hamnar i samma situation.

Skånes Fria

Sidor

© 2024 Fria.Nu