Politiker utmanas i Psykopol

I tisdags arrangerade Hjärnkoll landsomfattande manifestationer för att sticka hål på fördomar om psykisk ohälsa. I Göteborg utmanades politiker att spela Psykopol – ett spel som ger insyn i psykiatrins värld.

Göteborgs Fria

Maria miste jobbet för att hon var sjuk

Maria berättade för sin chef att hon har bipolär sjukdom. Det ledde till att hon i dag inte har kvar sitt arbete. Nu har hon anmält händelsen till Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Göteborgs Fria

Rekordutskrivning av antidepressiv medicin

Västra Götaland ligger i topp när det gäller förskrivning av antidepressiv medicin. Förra året använde runt 12 procent av kvinnorna och 6 procent av männen sådana läkemedel.

Göteborgs Fria

Livet före och efter en psykos

För åtta år sedan var han så paranoid att han inte vågade lämna sitt eget sovrum. Nu arbetar Christian Linde, 38, för att sprida kunskap om psykisk sjukdom – ett arbete där erfarenheten av psykos är en värdefull tillgång. "Den gången räddade psykiatrin livet på mig. Jag var för rädd för att gå ut och levde bara på couscous och vatten. Gick ner över 20 kilo och trodde jag skulle dö. Till slut bröt sig en psykiater och en sjuksköterska in och jag fördes till Lillhagen."

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu