"Vi kan slå vilket lag som helst"

På torsdag drar världens första världsmästerskap i roller derby i gång i Toronto, Kanada. Team Sweden är med och både spelare och ledare säger att en topplacering inte är omöjlig.

Fria Tidningen

Svalt engagemang för preventivmedel för män

I dag finns det ett hormonellt preventivmedel för män som visat sig fungera i studier – en p-stav som sätts in under huden. Efterfrågan av p-staven har dock varit nästintill obefintlig på grund av de biverkningar som den medför. Läkemedelsindustrin har samtidigt inte engagerat sig för att ta fram en bättre fungerade preventivmetod.

Fria Tidningen

Internetfenomen bekymrar tv-bolagen men glädjer sportfantasterna

Gratis direktsända sportevenemang på nätet har blivit en välkommen valmöjlighet för dem som anser att tv-abonnemangen är för dyra. Betalkanalerna, som rasar på grund av förlorade intäkter, gör allt de kan för att komma åt de personer som lägger ut deras sändningar. Men går utvecklingen över huvud taget att stoppa?

Störd dygnsrytm ger unga sömnproblem

Tonåringar har ofta en ojämn dygnsrytm som leder till sömnproblem. Det beror inte så sällan på lättillgängligheten till tv och internet. Men för tonårsföräldrar är det inte så enkelt att följa tipsen från folkhälsomyndigheterna.

Grönt te tros kunna hjälpa mot diabetes

Att grönt te är bra för hälsan är känt sedan länge. Studier har visat att det bland annat motverkar hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och diabetes. I september förra året gjordes ett genombrott då forskare vid Karolinska institutet upptäckte hur EGCG, som är den antioxidantiska substansen som finns i stora mängder i grönt te, aktivt verkar mot diabetes. Forskningen har nu gått in i nästa fas.

Asylrättsaktivister attackerades av högerextremister

Polisens uppgift är att skydda och hjälpa brottsoffer. Är det tänkt. Polisens uppgift är att gripa dem som medvetet vill skada andra. Är det också tänkt. Men det som är tänkt slutade att gälla lördagen den 20 maj, då brottsoffer omvandlades till förövare på grund av brister i polisens interna kommunikation.
Nätverket Ingen människa är illegal (IMÄI) anordnade då en demonstration utanför flyktingförvaret i Märsta, där man protesterade mot att staten fängslar flyktingar trots att det inte är ett brott att söka asyl. Under marschen till förvaret samt under tågresan tillbaka mot T-centralen angreps demonstranterna av högerextremister. Vid station Norrviken attackerades IMÄI-aktivisternas vagn med stenar, flaskor och pepparsprej. Trots att de inte svarade på högerextremisternas överfall och agerade i nödvärn, greps flera av dem av polisen några stationer senare, misstänkta för förberedelse till misshandel.

Gripna tvingades sitta på polishusets tak

Reclaim the city, som anordnades den 1 maj i Stockholm, slutade med massgripanden. Sammanlagt arresterades 130 personer, vilka fördes till Kronobergs polisstation under kvällen. Ett 60-tal av dem tvingades tillbringa flera timmar på en rastgård ute på polishusets tak. Enligt Stockholmspolisen hade samtliga demonstranter gjort sig skyldiga till våldsamt upplopp.

Stockholms Fria

Bajen satsar på bättre ekonomi och rent spel

Hammarbys fotbollsdamer satte förra året upp målet att etablera sig som ett topplag i allsvenskan under 2006-2008. På måndag kör årets serie igång och de grönvita inleder med spel borta mot Linköping.

'Bajen har den bästa och mest lojala publiken'

I dag sparkar herrallsvenskan igång med derby i Göteborg och på tisdag är det dags för Hammarby att spela sin första match. Bajen jagar sitt andra SM-guld i klubbens historia. Men laget måste börja med att klara av den första utmaningen: Att slå Helsingborg inför ett fullsatt Söderstadion.

'Vapenexportpolitiken måste tinas upp'

Regeringen får inte lägga vapenexportfrågan på is innan valet. Tvärtom måste Sveriges politiker och de svenska väljarna medverka i en offentlig debatt om vilka värden morgondagens riktlinjer för vapenexport bör vila på. Det menar flera freds- och människorättsorganisationer, som i veckan uppvaktade statsminister Göran Persson utanför Rosenbad i Stockholm.

Stockholms Fria

Sidor

© 2024 Fria.Nu