Alltjämt stor efterfrågan på burägg

Sex miljoner ägg i timmen beräknas svenskarna stoppa i sig bara på påskafton. Av dessa kommer två av fem ägg från burhöns. Där har varje höna i genomsnitt en yta av ett A4-papper att röra sig på. ”Skippa äggen i påsk”, säger Linda Björklund på Djurens rätt.

Fria Tidningen

Censur av barnporr omdiskuterat förslag

EU-kommissionären Cecilia Malmströms förslag att censurera barnpornografi på nätet har inte tagits emot med öppna armar. Kritiker hävdar att förslaget är verkningslöst och öppnar upp för mer nätcensur.

Fria Tidningen

Kärnkraftsfrågan en strid på kniven

Aktivister från Greenpeace samlades för att demonstrera mot regeringens kärnkraftsproposition. ”Förslaget förlänger kärnkraftverkens livstid med minst 120 år”, säger Ludvig Tillman på Greenpeace.

Fria Tidningen

”Lotsar” får provision om de hittar jobb åt flyktingar

Nyanlända flyktingar ska så snabbt som möjligt ut i arbetslivet. Det är målet när regeringen flyttar över jobbansvaret från kommunerna till Arbetsförmedlingen vid årsskiftet. Trots kritik mot att så kallade lotsar får provision om de hittar jobb åt nyanlända ger oppositionen förslaget försiktigt stöd.

Fria Tidningen

Polisens visiteringar ger klena resultat

Antalet kroppsvisitationer har ökat i förorter med sociala problem. Men resultatet är klent och uppfattas ofta av ungdomarna som trakasseri. Det visar en granskning som Sveriges radio har gjort.

Fria Tidningen

Den omvända integrationspolitiken

Regeringen använder nu den kritiserade Rosengårdsrapporten som underlag när de sätter Säpo på att kartlägga radikaliseringen av muslimska grupper i förorterna. Kritiker FRIA pratat med anser att integrationspolitiken är cynisk och att den sker på muslimernas bekostnad.

– Jag förstår inte varför regeringen dramatiserar radikaliseringen när de inte ens vet om den existerar, säger Rosengårdspolitikern Andreas Konstantinides (S).

Fria Tidningen

Inga svenskprotester mot kuppordförande

Om drygt en vecka blir Honduras kuppresident Roberto Micheletti vice ordförande i Liberala internationalen där Folkpartiet och Centern ingår. Inget av partierna planerar att ta aktivt avstånd mot att så sker.

Fria Tidningen

Marginell effekt av hårdare sjukregler

I onsdags redovisade Inspektionen för socialförsäkringen, ISF, sin utredning om vilka effekter regeringens nya sjukförsäkring fått. I storstäderna förkortades sjukskrivningstiderna något medan effekten i glesbygden uteblev helt.

Fria Tidningen

Sidor

© 2023 Fria.Nu