Debatt


Amanda Anderlid
  • Amanda Anderlid
Göteborgs Fria

Vems skuld?

Det är mitt och ditt fel att Sverige är rasistiskt, skriver Amanda Anderlid.

Det är inte bara i Danmark som det lukat ruttet. Hela Europa stinker av människoförakt och stressframkallad rädsla.

Många väljer att ta bort vänner och bekanta från sina sociala nätverkskontakter, andra lägger upp valresultatet från just sitt distrikt som för att påvisa att SD minsann inte bor i deras kvarter. Till vilken nytta? Vad hjälper det att vända ryggen till rasismen nu?

Vems ansvar är det egentligen att Europa och Sverige ser ut som det gör?

Älskade Sverige – det är mitt fel!

Det är mitt och ditt fel att våra vänner gick till vallokalerna med tron att de främlingsfientliga alternativen skulle ge dem sina jobb tillbaka. Det är mitt och ditt fel att våra grannar och kollegor inte har fått det upprepat tillräckligt många gånger för sig att deras värde som människa inte beror på vilket arbete de utför, vilken nyans på huden de har, vem de förälskar sig i eller om de äter potatis eller ris till fisken.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Public service har bäst pressetik

Olika perspektiv på samma sak – i Frias nya satsning "duellen" lyfts frågor från olika vinklar. Först ut är skribenterna Jens Ganman och Sargon De Basso som har olika syn på public service existensberättigande. Jens Ganman tycker att de statligt stödda mediebolagen har spelat ut sin roll. Här delar Sargon De Basso med sig av sitt resonemang kring varför han är av motsatt åsikt.

© 2024 Fria.Nu