Debatt
:

Breddning av Hjuviksvägen ingen bra lösning

I en debattartikel daterad måndag 10 juni uppmanar Nätverket Hjuviksvägen trafiknämndens ordförande Johan Nyhus (S) att lämna ut nyttokalkylerna för vägprojektet. Hittills har inte vi i Alliansen heller tagit del av några sådana, skriver Martin Wannholt (M).

Göteborgs Fria
Debatt
:

Festival för bortglömda

I slutet av veckan går Landskrona pride av stapeln. Trots att Sverige utmålar sig som ett av de mest progressiva länderna i världen går hbtq-personer inte säkra på våra gator. Nu måste vi hitta en lösning, skriver tre av projektledarna för festivalen på veckans debatt.

Skånes Fria
Debatt
:

Sluta under-skatta vården!

Problematiken inom hemtjänsten debatterades av samtliga partier på Clarion Hotell i Uppsala den 9 mars. Även Stina Svensson från Feministiskt Initiativ deltog i diskussionen. En av talarna, Li Kristjansdottir, delar med sig genom att berätta om sin hemtjänstvardag och kommentera arrangemanget som Feministiskt initiativ stod bakom.

Uppsala Fria
Debatt
:

Ätstörningar drabbar de ”duktiga flickorna”

I Västra Götaland drabbas 500 personer om året av ätstörningar. Resurserna för vård är redan begränsade, och nu ska ätstörningsvården spara 1,5 miljoner kronor genom att sluta ta emot patienter över 22 och dra ner på slutenvårdsplatserna. De här nedskärningarna drabbar en grupp människor i samhället och det är unga tjejer, skriver Amanda Ljungman, Rebecka Nyqvist och Lovisa Lundqvist, studenter, Genusvetenskap.

Göteborgs Fria

Sidor

© 2023 Fria.Nu