”Jag bryr mig inte om att de kan döda mig”

BirGün är Turkiets enda obundna vänsterdagstidning. Trots mord, fängslanden och försök av staten att blanda sig i är tidningens humor och vilja att bedriva kritisk journalistik oförminskad.

Fria Tidningen

”Det behövdes alternativ på marknaden”

Fria Tidningen startade upp för att öka mångfalden och förbättra mediabevakningen i svensk media, där antalet aktörer blir allt färre. Nu vill tidningen ta större del i samhällsdebatten och komma ut fem dagar i veckan.

Fria Tidningen

Ung Vänster ordnar digitalt självförsvar

På torsdag anordnar Ung Vänster självförsvarskurser över hela landet. Men det handlar inte om fysiskt självförsvar, utan ett digitalt försvar mot Datalagringsdirektivet, DLD, som antogs av riksdagen i onsdags.

Fria Tidningen

Tvångssteriliseringar olagliga enligt ny dom

Kravet på tvångssterilisering vid ett juridiskt könsbyte strider mot de grundläggande mänskliga rättigheterna i Europakonventionen och är därför olagligt, enligt en dom från förvaltningsrätten. Samtidigt föreslår regeringen en lagändring nästa år.

Fria Tidningen

”Alla tjänar på allianser”

Sissela Nordling Blanco är ett av Feministiskt Initiativs, Fi:s, tre språkrör. Hon arbetar för att införa en jämställdhetsfond för att minska lönediskrimineringen av kvinnor.

Fria Tidningen

”Hoten och våldet växer”

Lönerna är viktigast för feminismen, men det som oroar nu är hätskheten som blommat upp, säger journalisten Anna-Klara Bratt.

Fria Tidningen

Sidor

© 2024 Fria.Nu