Passivhus på modet

Intresset för energisnåla passivhus ökar i Göteborg. Lägenheterna i HSB:s första passivsatsning, brf Öjersjö, sålde slut strax efter att bygget påbörjas. Nu väljer allt fler byggbolag att hoppa på trenden.

Göteborgs Fria

"Utryckningar ett slöseri med resurser"

Västtrafik spränger alla tidigare gränser vad gäller antalet bötfällda resenärer. Hittills i år har nästan 28 000 personer fått böter i kollektivtrafiken, vilket är 10 000 fler än under samma period förra året.

Göteborgs Fria

Göteborg sviker sina skolors utbytesprojekt

Göteborgs skolor är duktiga på internationella möten men dagens skolutbyten bygger ofta på enskilda lärares och rektorers engagemang. Många stadsdelskontor har ingen aning om vad för samarbeten som pågår ute i skolorna.

Göteborgs Fria

IT ökar ungas lust att lära

De senaste åren har vi kunnat läsa alarmerande rapporter om tillståndet i den svenska grundskolan. Parallellt finns också de som hävdar att läget inte alls är så illa. Nu kommer andra delen i FRIA:s artikelserie om skolan och här har vi tittat närmre på hur det står till med IT-undervisningen.

Göteborgs Fria

Elever väljer bort språk

Allt fler skolelever i Göteborg avstår från att lära sig ytterligare ett språk efter engelskan. Trenden oroar då efterfrågan på språkkunskaper samtidigt ökar på arbetsmarknaden. 

Göteborgs Fria

Rökare kan nekas operation

Rökare löper 50 procent större risk att drabbas av komplikationer i samband med operationer än icke-rökare. Inom ortopedin pågår en debatt om att rökare borde nekas operation om de inte gör ett tillfälligt rökuppehåll. "Det öppnar för godtycke inom sjukvården", säger kritiker.

Fria Tidningen

Fotbollsbögen kan få spela i Göteborg

Med sin pjäs Fotbollsbögen vill skådespelaren Mårten Svedberg synliggöra homofobin inom fotbollen och väcka debatt om tränarnas ansvar.

Intresset för pjäsen har varit svalt bland elitklubbarna, men nu diskuterar Göteborgs Idrottsförvaltning ett eventuellt samarbete.

Fria Tidningen

Sidor

© 2024 Fria.Nu