Barnens jullunch i Luleå räddad

I förra veckan skrev Läsarnas Fria Tidning om hur Luleå kommun, skulle spara in på barnens jullunch på grund av budgetunderskott.

Läsarnas Fria

Luleå kommun slopar barnens jullunch

Eleverna i Luleås skolor får ingen jullunch i år. Det har kommunens skolförvaltning beslutat. Ökade livsmedelspriser och underskott i kommunens budget är skälen till att den populära aktiviteten dras in.

Läsarnas Fria

Tomhänta bärplockare vill återvända hem

Hundratalet thailändska bärplockare demonstrerade i söndags i Stadsparken i Luleå för att visa hur de drabbas när de lockas hit av oseriösa bemanningsföretag med löften om stora inkomster. Såväl thailändska- och buddhistiska föreningen som privatpersoner visade sitt stöd med demonstranterna.

Läsarnas Fria

Vård av äldre vanhedrar vårt land

Ska en äldre människa tvingas gå med bruten lårbenshals i fem veckor, utan att att sjukvården reagerar? Det här är bara en berättelse ur den svenska verkligheten.

Läsarnas Fria

Åter till Tiggarkliniken!

KY står för Kvalificerad yrkesutbildning. Ett bra initiativ, som dock inte är till för arbetslösa som inte längre får pengar från arbetslöshetskassan.
KY-mässa i Stockholm. Jag går dit och träffar ”det fina folket”, som berättar om olika utbildningar.

Läsarnas Fria

Svar till Lennart Gerle om Gazamuren

"Historien är inte slut. Istället för att bygga upp gamla murar, måste vi finna nya vägar i kampen." Bror Kajsajuntti svara på Lennart Gerles replik i LFT nr 9/2009.

Läsarnas Fria

Förtidspension eller basinkomst?

Vad gör vårt samhälle med de personer, som de inte längre vill ha?
Bryter ned till fragment i ovisshet, istället för att ge alla en garanterad basinkomst,även kallad medborgarlön, som gör att man kan känna trygghet och ta vara på sin livserfarenhet, när de inte har något lönearbete.

Läsarnas Fria

Sidor

© 2024 Fria.Nu