• Anneli Nedholm, Annika Westlund, Cathrin Wasshede och Karl Lundén är några av de aktiva i Vita Björns samrådsgrupp.
Göteborgs Fria

Vita Björn: ”Det lönar sig att kämpa!”

GFT följer upp några av de omdebatterade renoveringarna, och vad hyresgästernas kamp har åstadkommit. 

Sist vi träffade er hade ni som krav att kunna välja bort renoveringar helt, och inte få någon hyreshöjning. Hur har det gått med det?

– Wallenstam har erbjudit 15 procent hyreshöjning där renovering av kök tagits bort, men allmänna utrymmen och badrum ingår. De andra nivåerna de erbjuder är hyreshöjning på 30 procent som även inkluderar kök samt hyreshöjning på 38 procent som förutom ovanstående också inkluderar renovering av resten av lägenheten. Vi reagerade redan på mötet med Wallenstam och sa att detta innebär att alla inte kan bo kvar, säger Cathrin Wasshede som är aktiv i Vita Björns samrådsgrupp.

Har ni några tips till andra som står inför samma sak?

– Det lönar sig att kämpa! Gå ut brett och bjud in alla grannar till stormöten. Prata med varandra och formulera er. Gör er synliga, prata med media, politiker och kommuntjänstemän. Medverka i debatter.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

”Hyresgäster ger upp tanken på att ens försöka”

Hyresnämnden gav Wallenstam rätt att höja standarden i det första huset i området Vita Björn trots hyresgästernas protester. De är långt ifrån ensamma ­– hyresvärden får i princip alltid rätt att göra renoveringar.

Göteborgs Fria

© 2023 Fria.Nu