• Daniel Carlenfors från Pennygångens framtid är främst nöjd med att de blev av med rivningskontrakten.
Göteborgs Fria

Pennygången: ”Vi är inte nöjda, alla ska kunna bo kvar”

För drygt tre år sedan meddelade Stena att de planerade hyreshöjningar på 60 procent. Men i höstas kom Stena Fastigheter och Hyresgästföreningen överens om hyreshöjningar på i snitt 14 procent.

Vad händer på Pennygången nu?

– Det finns en uppgörelse om 54 lägenheter, och nu pågår renoveringen i det första huset. Efter det har Stena sagt att de ska göra en utvärdering, och när det infaller finns det givetvis ett stort intresse från vår sida att vara med, säger Daniel Carlenfors som är aktiv i Pennygångens framtid, och i den ideella föreningen Alla ska kunna bo kvar.

Är ni nöjda med vad er kamp åstadkom?

– Den viktigaste och största segern var att alla som hade rivningskontrakt fick första hand. Vi presterade så bra som man kan med rådande lagstiftning. Sedan är vi inte nöjda eftersom vårt krav var att alla skulle kunna bo kvar. Som det ser ut nu får vi fortfarande en undantränging av människor från Pennygången, de här dryga 14 procenten kan innebära upp mot en tusenlapp mer i hyra och det har inte alla råd med.

Har du några tips till andra som står inför samma sak?

– Organisera er! Kamp lönar sig.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Ny app gör att fler anmäler hinder

Höga trottoarkanter eller trappsteg och brist på skyltning är exempel på de enkelt avhjälpta hinder som försvårar mångas vardag. I våras lanserade Göteborgs stad en ny app för att anmäla hindren. Det har gett resultat.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu