• ”Bostad ska vara en mänsklig rättighet” står det på en av skyltarna som hyresgäster bär vid en manifestation den 2 april 2014.
Göteborgs Fria

Biskopsgården: ”Vi lyckades stoppa korttidskontrakten”

Hur har det gått med Biskopsgårdens framtids kamp mot ägarna Willhems hyreshöjningar?

– Vi lyckades stoppa korttidskontrakten och folk fick riktiga kontrakt. Det känns också som takten på renoveringarna har dämpats lite. Willhemslyftet innebär att renoveringarna görs när någon flyttar ut, men det är bara invändiga renoveringar för att kunna höja hyrorna. Det är snarare en annan renovering som behövs som handlar om dålig ventilation, dålig värme och läckage. Det vi kämpar för är att lägsta nivån ska höjas, man ska ha hela golv, täta fönster och inget mögel, säger Karin Andersson som är aktiv i Biskopsgårdens framtid och i den lokala Hyresgästföreningen Mistralen.

Har du några tips till andra som står inför samma sak?

– Framför allt att man alltid kan säga nej till renovering när man har besittningsskydd. Och att organisera sig, man är oftast inte ensam. Även om man inte har besittningsskydd tycker jag man ska organisera sig, bilda en grupp och börja prata med dem som vill göra renoveringarna.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Ny app gör att fler anmäler hinder

Höga trottoarkanter eller trappsteg och brist på skyltning är exempel på de enkelt avhjälpta hinder som försvårar mångas vardag. I våras lanserade Göteborgs stad en ny app för att anmäla hindren. Det har gett resultat.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu