Premiär för jazzigt popkollo i Svalöv

På Svalövs folkhögskola pågår just nu det första popkollot med inriktning på Jazz. Skånes Fria var på plats då tjejer 14–18 år tog sina första steg in i jazzens värld.

Skånes Fria

Skurup bokar jämställt

Skurupsfestivalen har funnits i fem år och arrangeras av elever på Skurups folkhögskola. Sedan förra året har de haft som mål att boka hundra procent jämställt.

Skånes Fria

Konstens bortglömda kvinnor

När deras förslag på kvinnliga konstnärer inte godtogs av konstbokförlaget Taschen skapade de utställningen The blank pages, med böcker om hundra konstnärer där sidorna fortfarande är blanka.

Skånes Fria

Allt för laget

För tre år sedan togs de första stapplande stegen med rullskridskor. I dag är sporten Roller Derby en elitsport och det Malmöbaserade laget Crime City Rollers ett av Europas bästa lag. Nu har dokumentären Crime City Love premiär där filmaren Klara Levin följt fyra av spelarna sedan starten.

Skånes Fria

Gatuteater över sundet

För tionde året i rad arrangeras den internationella gatuteaterfestivalen Passage 13. På gator och torg i Helsingborg och Helsingör visas alltifrån eftertänksamma barnföreställningar till politiska konstverk om flykt, ondska och drömmar.

Skånes Fria

"Vi nöjer oss inte med några stycken"

Populärkulturen i dag är mansdominerad med få bra kvinnliga förebilder. Kvinnor syns oftast i biroller, som sidekicks eller ögongodis. Det ville skaparna bakom den nya appen Tjejsamlat ändra på genom att skapa ett helt bibliotek fyllt av feministiska tips med kvinnor i fokus
.


Skånes Fria

Musikal om arbetsförnedringen

Med en turné runt om i Skåne hoppas musikalen Arbetsförnedringen öka medvetenheten om situationen för arbetslösa.

Skånes Fria

Lekklubb för vuxna

I juli bjuder Lekklubben i Malmö in till lek i olika former i Folkets park.

Skånes Fria

Sidor

© 2022 Fria.Nu