Recension


Litteratur
Mitt hjärta hoppas och skrattar Av Rose Lagercrantz och Eva Eriksson Förlag Bonnier Carlsen

Fria Tidningen

Fängslande bli sams-bok

En riktigt bra vän är det bästa som finns! Det jobbigaste är när man känner sig ensam och kompisen inte är där. Mitt hjärta hoppar och skrattar är en kapitelbok med svartvita illustrationer, omöjlig att lägga ifrån sig för såväl en sexåring som den vuxna läsaren.

När Dunne började skolan kände hon ingen. Nu har hon många nya kompisar, men bästa vännen Ella Frida har flyttat. Dunne tycker om att vara lycklig och hon går sönder av olyckor, därför gör hon nya slut på sorgliga sagor. Lyckligast är Dunne när hon är i Norrköping, där Ella Frida bor.

Mitt hjärta hoppar och skrattar sätter ord på hur det känns att vara ensam och att bli retad. Men också hur det är att bli sams igen, och att leka! Den berättar om vänskap och smärtan när man måste skiljas åt. Illustrationerna uttrycker tydliga känslor och många kan säkert känna igen sig både i dem som småretas och i Dunne när hon är ensam, liksom i lyckan som uppstår i leken med vänner.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Rörande om tomheten efter farfar

Recension

Både barn och vuxna kan ha svårt att veta hur man ska gå vidare när man förlorat någon man tycker mycket om. Erika Hedmans debut Den finaste skatten är rörande vacker och hoppfull.

Fria Tidningen

Sandslott som symbolbärare

Recension

Debuten Manne gräver ett hål av Kalle Carmback (text), Mats Eriksson och My Engström Renman (bild) är en av höjdpunkterna i sommarens bilderboksutgivning. De fyndiga bilderna, i vilka det gång efter annan går att göra nya upptäckter, är minst lika viktiga som texten.

Fria Tidningen

Vilse i 12-årsåldern

Recension

Att vara tolv år innebär för de flesta en känsla av vilsenhet och ensamhet och ett sökande efter kärlek. Två böcker som tar avstamp i komplexiteten att gå från barn till tonåring är Månfågel och Den första flickan skogen möter.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu