• Seminariet Rätt till svett – om hbtq och idrott är ett av helgens tips.
Göteborgs Fria

Helgens tips i festival-Göteborg

West Pride har intagit staden sedan i onsdags ­– men än finns mycket kvar. GFT har listat 10 tips under de avslutande två dagarna.

Lördag 13 juni

Teater Tillflykt presenterar: Unspeakable story

Teatergruppen Tillflykt, en subgrupp till Newcomers Göteborg presenterar sin allra första teaterföreställning.

Klockan 14-15, hörsalen, Stadsbiblioteket

Språkträff med Newcomers

Vill du träffa andra som pratar samma språk som du? Newcomers bjuder in till språkträffar. Lördag 13 juni är det tyskans och persiskans tur.

Klockan 12-13, RFSL Göteborgs tält i regnbågsparken

Rätt till svett – om hbtq och idrott

Vad har gjorts och vad görs när det gäller hbtq och idrott? Hur vill vi att det ska se ut i framtiden? Medverkande: Thomas Fredrikson, verksamhetschef på Friskis & Svettis Göteborg, Katharina Sterner, Förbundssekreterare för Sveriges Skateboardförbund, Kian Sigge, personlig tränare från Transform, Bettan Andersson, ordförande för idrottsnämnden Göteborgs Stad, Åsa Wendin aktivist från Fotbollssupportrar mot homofobi och Eleonore Tammermo, SISU Idrottsutbildarna Väst.

Klockan 11-12.45, Hörsalen Riksarkivet, Arkivgatan 9

Queera berättelser

Queera berättelser besöker West Pride för att dela med sig av sina historier till alla som vill. Se, lyssna och upplev berättelserna genom text, foto, film och ljud!

Klockan 16, frilagret, Heurlins plats 1

Kulturell appropriering och rasifierat begär

Panelsamtal där deltagarna diskuterar innebörden av kulturell appropriering, exotifiering och rasifierat begär. Vilka strategier har vi utvecklat för att hantera klass- och vithetsnormer? Medverkande: Tanya Charif, Mireya Echeverría Quezada, Sayna Behdadi och Halima Handulleh.

Klockan 12-12.45, trappan, världskulturmuseet, Södra vägen 54

Ruddy Christina

Bolivia är ett land i förändring. På många sätt är det fortfarande ett konservativt land där det finns ett stort problem med könsrelaterat våld och hetronormativa värderingar. Men det finns också en liten men stolt HBTQ-rörelse som kämpar för en bättre levnadssituation med full inkludering i samhället. Ruddy är en del av det nya Bolivia. Han är Ruddy, men ibland vill han vara Christina. I det här personporträttet berättar han om sitt liv. Medverkande: Denise Berg.

Klockan 12-12.45, Stadsbiblioteket, Götaplatsen

Prova QueerSalsa!

Alla får lära sig både följa & föra. Alla är välkomna och alla dansar med alla.

Klockan 13-13.45, artisten, Fågelsången 1

Homotransfobi i Europa

Ett panelsamtal om homotransfobin i Europa; om hur rasism, kvinnohat och homotransfobi växer tillsammans och samverkar i relation till de konservativa och extremhögerns framfart i den ekonomiska krisens spår. Medverkande: Malin Björk, europaparlamentariker, vänsterpartiet, Representanter ifrån EXPO och RFSL.

Klockan 15-16.30, riksarkivet, Arkivgatan 9

Söndag 14 juni

Regnbågsparaden

Regnbågsparaden 2015 kommer bli ännu större, gladare, mer färgsprakande och härligare än någonsin!

Klockan 14 samling, kl 15 avgår paraden, Götaplatsen

Paradavslutning: Gala och queer allsång

Vi avslutar årets upplaga av West Pride med en peppig paradavslutningsgala under ledning av Aleksa Lundberg och Rickard Söderberg likt fjolåret. Det blir favorit i repris med queer allsång och dessutom bjuder vi in artister som Gnucci, Magnus Carlsson, Rainbow Bandits och Nour El Refai.

Klockan 17-18, regnbågsparken

Fakta: 
ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Vikingatiden var varken rasistisk eller patriarkal

Enligt den senaste forskningen var vikingar mycket mer än starka krigiska män. Nu ska forskarna studera vikingafenomenet på djupet med hjälp av reenactmentgrupper och 50 miljoner kronor från Vetenskapsrådet.

Landets Fria

© 2023 Fria.Nu