LFT arkiv


Denna artikel har publicerats i Läsarnas Fria Tidning - en tidning som helt byggde på medborgarjournalistik. Idag är Läsarnas Fria nedlagd, men arkivet är tillgängligt på Fria Tidningar.

Krönika
Percy Andersson

Läsarnas Fria

Krönika: Det är sent på året

Förmodligen skulle jag känt mig riktigt nöjd med mig själv om jag hade gjort allt som jag tänkt att jag skulle göra de senaste dagarna. Borde ha skrivit något för LFT om kommande klimatmötet i Köpenhamn.

Redan för flera månader sedan talade organisationer och autonoma grupper i Europa om att man planerade demonstrationer och väntade att 30 000 personer skulle sluta upp. En av planerna som diskuterades var att omringa byggnaden där mötet ska hållas och inte släppa ut delegaterna förrän de kommit överens om en bra lösning. Vilket, i och för sig, inte är en svår begäran när man vänder sig till professionella pratare.

Och nu diskuteras en omedelbar lagändring i Danmark som innebär att det ska räknas som försvårande omständighet och medföra högre straff om man grips i område, eller i närheten av område, där det pågår oroligheter. En andra punkt är att man föreslår ändring av tiden för omhändertagande utan angivet skäl, från sex timmar till tolv. Och i det sammanhanget så borde man också berätta om det nya vapnet mot olydiga; ljudkanonen. Ett tanksliknande fordon med en parabol på toppen som sänder ljud som man inte står ut med. Moderna grejor. Färdigutvecklad men inte spridd på marknaden är microvågs-sändaren som ser ungefär likadan ut, men med den skillnaden att den sänder frekvenser som får det att bränna i skinnet som av kokhett vatten.

Det finns vackrare saker att vara medveten om. Som att hösten har en fantastisk färgprakt. Just nu i dagarna har jag sett många löv falla. Och gått med löv kring fötterna medan jag både känt och hört knastret när bok och ekollon knäcks under sulorna. Jag har badat i Öresund. Istället för att gå in i duschen tog jag mig till bastun på kallbadhuset. Jag brukar säga att det bara är tio steg från bastun till trappan ner i havet. Nu räknade jag till trettio. Öresundsbron var dold i dimma.

Jag jobbar kanske mest mot, tänker jag, när jag inser att ett annat ämne jag funderat på är vaccinationshysterin. Informationer från många håll, från hela världen, berättar om allvarliga följder av vaccinet. Och framför allt om den ringa kunskap och erfarenhet man har av det. Löven fortsätter falla.

 

 

 

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2023 Fria.Nu