LFT arkiv


Denna artikel har publicerats i Läsarnas Fria Tidning - en tidning som helt byggde på medborgarjournalistik. Idag är Läsarnas Fria nedlagd, men arkivet är tillgängligt på Fria Tidningar.

Krönika
Håkan Henrysson

Läsarnas Fria

Krönika: Bland hårdkokta Deckare

Köp en bra billig bok i ett antikvariat i höst och kryp ner i din älsklingsfåtölj.

En grå och regnig dag när jag inte har nått att göra, så brukar jag gå ner på stan och besöka mitt favoritantikvariat i Ängelholm. Ja, jag erkänner att jag är en riktig bokmal, dock tycker jag inte att det är något negativt alls utan snarare positivt. Jag brukar ta en noga titt i hyllorna och se om något nytt och spännande har kommit in, sist jag var där upptäckte jag några Charles Bukowski-böcker. Det är alltid uppfriskande att läsa om hans sprit och brud problem, det finns så mycket humor i det om man nu gillar svart humor!

Antikvariatet ligger i en liten källarlokal, det luktar gamla böcker på ett sånt där härligt sätt och man kan hitta vad precis som helst. Det är en härlig blandning med gammal och nytt, inte så mycket skräp som ingen vill ha som det finns i vissa affärer. Jag köpte Simon Kernicks Handeln med döden i pocket på nätet, det är ju så otroligt billigt. Men till min stora förvåning så hittande jag hans nya bok inbunden, på antikvariatet till ett fynd pris. Det kommer bli en härlig läsning av hårdkokt deckare framöver. Dessutom blev jag tipsad om Mickey Spillanes böcker, och de fanns några såna inne så även detta besök resulterade i några böcker.

Böcker är bra och allmänbildande. Fler borde köpa böcker och framför allt på antikvariat. Oftas jobbar där nån äldre passionerad herre som vet mycket om författare. I detta fall jobbar där en äldre man som brukar titta på sport och läsa tidningen. Det ger en skön stämming och roligt att någon inte behöver jobba ihjäl sig i dessa kapitalistiska tider. Själv tycker jag mycket mer om en riktigt inbunden bok, till ett billigt pris än en tråkig pocket bok. Sen finns det ju även begagnade böcker på nätet som man kan köpa, tyvärr så tillkommer porto men ibland kan man göra fynd där.  Som tex Bruno K Öijers diktböcker eller lite annat smalare litteratur.

Själv ska jag stänga av televisionen och ge mig ut i nått spännande bokäventyr, det kan man behöva nu när det blivit kallt och grått.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2023 Fria.Nu