LFT arkiv


Denna artikel har publicerats i Läsarnas Fria Tidning - en tidning som helt byggde på medborgarjournalistik. Idag är Läsarnas Fria nedlagd, men arkivet är tillgängligt på Fria Tidningar.

Krönika
Maria Tjulander

Läsarnas Fria

Krönika: Livets erfarenheter

Häromdagen startade jag en blogg, en modeblogg till råge på allt, något som jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag har försökt att stå emot och inte vara som alla andra. Men jag drogs med i trenden som en sorts magnet och nu är jag i full gång och uppdaterar flera gånger om dagen. Men det är mycket i livet man säger att man aldrig skulle göra, sen svisch... har man gjort det i alla fall.

”För att bli gammal och erfaren måste man först vara ung och galen”. Så står det på en tavla jag har här hemma.
 
Allt man gör blir till erfarenhet, men vad gör man med sin erfarenhet ? De bra erfarenheterna har man så klart stor nytta utav, de dåliga lär man sig utav. Vad är det man lär sig? Att inte göra om det som är dåligt? Gör man om det?
 
Jag har en dålig vana och det är att jag oftast gör om de ”dåliga” erfarenheterna. Eller kallar man det misstag? Nä det är för starkt ord.
 
Jag är snart trettio år, åldern då man ska vara gift och ha klämt ut minst två barn. Men jag faller alltid för fel karlar, det är en erfarenhet som jag inte lärt mig någonting på kan det tyckas. Själva giftermålet har jag alltid sett fram emot, men att leva med samma karl i resten av mitt liv! Nä jag får slänga ut honom efter jag fått min smekmånad på någon paradis ö. För någon så pass vettig karl finns det väl ändå inte, så man orkar stå ut med honom i typ trettio år eller mer? Eller så stannar man och tar hand om sin man, han är dock ett litet sällskap.
 
”Det bästa beviset för att erfarenhet inte hjälper är att hur många gånger man än har avslutat en kärlekshistoria så hindrar det en inte från att kasta sig in i en ny.” Kloka ord från den franske författaren Paul Bourget.
Det finns helt enkelt för många vackra män där ute som charmar en av stolen. Dom har en avslappnad sexig stil, en stil som säger – Jag bryr mig inte om dig och jag kommer aldrig att göra det. Men jag låtsas att jag gör det.
Deras blick är hypnotiserande, och hur många gånger man än har försökt att intala sig att denna man blir bara trubbel för ditt hjärta så står man där med ett fånigt leende på läpparna till slut. Man kan inte hjälpa det, man har själv ingen kontroll över vad man gör, man står där och flirtar och ler som en liten bimbo. Putar med rumpan och med brösten. Det står skrivet i pannan ”kom och ta mig jag är din”.
Vart tog den där mystiska kvinnan vägen som man hade bestämt sig för att vara, den starka som kan stå emot dessa ”farliga män”. Har hon lämnat mig…? Typiskt. Jaja man får väl lära sig tills nästa gång. Då ska jag vara stark!
 
En annan sak jag gör om och om igen det är att vara lat med studierna. Det finns så mycket annat roligt som råkar ta upp min tid, som att skriva självbekännande krönikor till exempel.
Jag spenderar även för mycket pengar på kläder. Garderoben måste uppdateras för varje, fest, årstid, och inte att förglömma…för varje humör. Jag är ju kvinna för guds skull!
 
Jag sover bort halva dagarna som en annan tonåring eftersom min motor inte börjar fungera förrän dagen blir till eftermiddag.
 
Men jag lovar, nästa vecka ska jag skärpa mig!
 
Eller... Ja det får väl tiden utvisa, jag är ju fortfarande UNG.
 

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Fria.Nu