LFT arkiv


Denna artikel har publicerats i Läsarnas Fria Tidning - en tidning som helt byggde på medborgarjournalistik. Idag är Läsarnas Fria nedlagd, men arkivet är tillgängligt på Fria Tidningar.

Krönika
Melina Björkman

Läsarnas Fria

Krönika: Vad är det nu för fel på Kina?

Är det dålig kvalite på möbel-matrial från kina?

Vad är det nu för fel på Kina?

Är det dålig kvalite på möbel-varor från kina?

Nej inte enligt mig åsikt, kanske för att jag ändå inte lägger tid på att forska om själva matrialet i möbeln. Bara det håller sin kvalitets-standard.

Varför jag tar upp detta är för att jag varit på EM-möbler med klassen, vi var dock bara fem elever och 2 stycken lärare (det var en skön känsla).

När vi elever hade tagit varsin Hästen-säng och somnat nästan, så presenterade butiks-ägaren (också min granne) sängarna och kvaliten. Helt plötsligt kom vi in på Kina av någon konstig anledning, men det lät intressant så jag spärrade upp öronen och lyssnade koncentrerat på vad han ville berätta för oss.

"möbel-matrial från Kina är skit dåligt, om jag kunde så skulle jag utrota all matrial därifrån", Jag kommer inte från Kina (kommer från Mexico) men på något sätt tyckte jag att han kränkte inte själva ämnet utan faktiskt hela Kina. Jag tog det mer som en kränkning mot Kina än bra information.

Hur många är det som sliter för att kunna sätta mat på bordet i Kina? Nej, jag kan tyvärr inte svaret, men det kan man väll Googla fram. Men är det inte människorna i Kinas samhälle som arbetar för att skapa de matrial som behövs, sen säljs det till höga priser av försäljare som bara står och glor, pratar, presenterar och guidar kunder utan några direkt, jobbiga omständigheter.

Varför jag ens skriver om detta, det är för att jag blev faktiskt irreterad på butiks-ägarens val av att lära oss om att välja rätt möbler till våra framtida hem.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Fria.Nu