Recension


Musik
Silver Bell
Artist Silver Bell
Skivbolag Serve

Fria Tidningen

Skickligt men opersonligt

Bakom namnet Silver Bell döljer sig Emil Carlsson Rinstad. Formmässigt erbjuder Silver Bells självbetitlade debutalbum – egentligen utan något större tuggmotstånd – rättfram radiopop av traditionellt amerikanskt snitt. Partier av det stundom avskalade samt stillsamma pianobaserade stycken varvas med motsatsen i låtar som Fight the gravity och Lemon sweater, som är fyllda med en annan sorts mer framåtdrivande energi. Det är en kompott som inte stör, utan snarare är en av den här skivans största förtjänster.

I det kanske tämligen personlighetslösa eller uppenbara anslaget sticker dock Party program ut med sin melodiösa synthslinga; i mitt tycke den här skivans starkaste spår. I genren är Silver Bell en tekniskt skicklig sångare och lyckas även som textförfattare pricka in flera känslolägen. Men sammantaget seglar Silver Bell en förbi utan att göra några djupare avtryck. Nästan som om musiken vore som gjord för att spelas ur en bortglömd påslagen köksradio.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Pop för snälla duggregn

Recension

Efter sex år återvänder så syskonbandet Don’t Be a Stranger med sitt andra album.

Fria Tidningen

Musik som god gärning tveksamt

Recension

Samlingsskivan Artister mot speciesism med artister som Amanda Jenssen och Soundtrack of our lives säljs för att uppmärksamma djurrättsfrågor. En god tanke men dessvärre en rätt svårlyssnad historia, skriver Niklas Karlsson.

Fria Tidningen

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu