Fria Tidningen

Alternativ julmarknad

Hallå där Katarina Wahlberg, från Forum Syd som under helgen anordnar den alternativa julmarknaden ”Schysst jul” på Brygghuset i Stockholm.

Berätta om marknaden!

– Det kommer vara 45 utställare på plats från olika organisationer och företag som säljer produkter som är producerade med hänsyn till både människor och miljö. Det är alltifrån leksaker och hantverk till kläder, tidningsprenumerationer och böcker. Dessutom kommer vi ha ett väldigt bra seminarieprogram också.

Varför tycker du att en ska besöka marknaden?

– En kan på ett väldigt praktiskt sätt lära sig om hur världen hänger ihop. Hur de val vi gör när vi handlar här påverkar människor i exempelvis Latinamerika eller Afrika. Det är en väldigt lättillgänglig marknad som når ut till många och det är enkelt att bara komma förbi och ta en fika eller lyssna på ett seminarium.

Vad har du för tips till alla som vill fira en schysst jul i år?

– Det vi vill säga med den här marknaden är att det är viktigt att konsumera medvetet och inte slit och släng. När vi köper grejer ska vi tänka på hur de har producerats och att det har skett på ett schysst sätt.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Regeringen dröjer med lagförslag

För femtionde gången i ordningen samlades representanter från handikappförbunden utanför Rosenbad i veckan. I över två år har de väntat på att regeringen ska lägga fram ett lagförslag som klassar otillgänglighet som diskriminering. Trots att riksdagen i somras röstade för att regeringen ”skyndsamt” ska återkomma med ett förslag är lagen ännu bortom sikte.

Fria Tidningen

Årsdag för kampen mot aids

På lördag är det Världsaidsdagen och för tjugofjärde året i rad uppmärksammas kampen mot hiv och aids över hela världen.

– Många hivpositiva är fortfarande rädda för att avslöja sin diagnos, säger Hans Nilsson, från Posithiva gruppen.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu