Stockholms Fria

Ny annonskampanj får nej av SL

I veckan stoppades en annonskampanj från God El och Stockholms stadsmission av SL. Annonsen skulle ha suttit på samma ställe som SD:s kampanj i Östermalms tunnelbana men fick nej på grund av säkerhetsskäl.

– Jag hade gärna sett att vår kampanj om medmänsklighet fått det utrymme som SD fick, säger Marie Dahllöf VD för God El.

Tanken var att annonskampanjen skulle sättas upp över rulltrapporna i Östermalms tunnelbana – på samma ställe där Sverigedemokraterna i början av augusti annonserade mot vad de kallade för ”det organiserade tiggeriet” och där de ursäktade röran i Sverige.

Men SL bedömde att annonseringen kunde utgöra en säkerhetsrisk och kampanjen fick därför nej.

– Efter händelserna med Sverigedemokraternas annonsering såg vi att den platsen utgör en säkerhetsrisk för resenärer och folk som befinner sig i rulltrappan, säger Jesper Pettersson, pressansvarig på SL till TT.

Syftet med kampanjen från God El och Stadsmissionen var att nyansera tiggeridebatten. Kampanjen var utformad på engelska, svenska och romani. Men affischerna, som bland annat innehåller textraderna ”Förlåt för röran här i Sverige” och ”Det finns de som gör skillnad på människor”, kommer alltså inte att få sättas upp.

– Vi tycker det är olyckligt och beslutet säger en hel del om den rådande samhällsdebatten som är infekterad, hätsk och har en otrevlig ton, säger Marie Dahllöf.

Vad säger du om att er kampanj blev stoppad men SD fick tillstånd att sätta upp sin? 

– Vi respekterar SL:s beslut med hänseende till resenärernas säkerhet, men tycker att kampanjen inte längre går att genomföra som planerat. Nu flyttar vi kampanjen till sociala medier istället, för att där försöka nå människor med vårt budskap om medmänsklighet.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

”Det är triggande att ens vara nära poliser”

Ett år har gått sedan protesterna mot Svenskarnas parti på Limhamns torg – som slutade med att polisen red rätt in i folkmassan. De yttre skadorna har läkt, men händelsen har satt andra spår hos demonstranterna.

Skånes Fria

Gaza i ruiner

Inte en enda av de 11 000 bostäder som totalförstördes under Israels bombning av Gaza förra sommaren har återuppbyggts.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu