Stockholm Waterfront förfular | Fria.Nu

Debatt


Henrik Scheutz
Stockholms Fria

Stockholm Waterfront förfular

ARKITEKTUR Häromdagen kunde man läsa att Stockholm Waterfront öppnat. Trots att denna byggnad blivit hårt kritiserad, framkommer inget av detta i artikeln, och då man googlar kommer det främst fram massor av superlativer, som till exempel finansborgarrådet Sten Nordins ord: ”Det är med alla mått mätt en fantastisk byggnad”.

Det är anmärkningsvärt att man kan bygga något så förfärligt vid vattnet i Stockholm hjärta. Inte nog med att man ska behöva lida av åsynen av denna fula byggnad, nu ser man inte Stadshuset från Klarabergsviadukten då de där metallpinnarna är i vägen. Har inte vår en gång så fina stad förfulats tillräckligt?

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Politikerna borde lära av Hasse och Tage

Strax utanför centrala Sundsvall, vid havet, ligger Petersvik. Här uppförde flera av stadens mest kända företagare storslagna sommarhus 1887–1909. Vissa kommunpolitiker vill nu utplåna det underbara området, den sista helt orörda kustremsan.

Fria Tidningen
Debatt
:

Läget var inte ens akut

RADIOEKEN När jag försöker förstå hur man resonerat så får jag till svar att vi tycker olika. Som om jag skulle tycka att trafiksäkerhet skulle vara en lättvindig fråga. Jag förstår att Ulla missförstår mig. Sten tiger vidare som muren.

Stockholms Fria
Debatt
:

En köpfri jul!

MATERIALISM Det är mindre än en månad till julafton, och den enorma konsumtionshysterin har åter satt igång. Varje år slås nya rekord trots att många anser sig ha dålig ekonomi. Omsättningen i detaljhandeln i december väntas stiga med en procent jämfört med i fjol. Totalt beräknas svenska folket spendera 65,2 miljarder kronor, eller närmare 7 000 kronor per person. Det är förstås svårt att veta hur mycket som läggs på julklappar, men det rör sig ändå om enormt mycket pengar. Häromveckan häpnade jag då jag på tunnelbanan hörde en dam säga att hon förra året köpt julklappar för just den summan.

Stockholms Fria

© 2021 Fria.Nu