Balrog och Södertälje är semifinalfavoriter | Fria.Nu
Fria.Nu

Balrog och Södertälje är semifinalfavoriter

Balrog möter Örnsköldsvik i den ena SM-semifinalen, medan Södertälje tar sig an Boden i den andra. Det lutar åt att det åter blir SM-final mellan de båda Stockholmslagen.

Daminnebandy (SFT) Balrog har tagit fyra raka SM-guld i daminnebandy. Och det finns goda chanser till åtminstone en ny SM-final för Botkyrkalaget i år. Balrog vann sin kvartsfinalserie mot Falun med 2-0 i matcher och kunde välja mellan att möta Örnsköldsvik eller Boden i semifinalen. Balrog tog Örnsköldsvik.

I SM-finalen för två år sedan mötte Balrog just Örnsköldsvik och vann då efter en osannolik vändning signerad norskan Birgitte Lersbryggen

I årets kvartsfinal mot Falun har Lersbryggen och Hermine Dahlerus varit Balrogs bästa poänggörare med fyra poäng var. Dahlerus, som är kapten i det svenska landslaget, har redan sju SM-guld men kan

säkert tänka sig ett till.

Balrog är favorit i semifinalen men Örnsköldsvik ska inte underskattas - finalplatsen för två år följdes upp med en semifinal förra året. I år blev Örnsköldsvik trea i Damer Elit Norra och slog i kvart-en ut Karlstad med 2-0 i matcher.

Den första matchen mellan Balrog och Örnsköldsvik spelas i Botkyrkahallen i morgon söndag.

I den andra semifinalen möts

Södertälje och Boden. Södertälje, som tagit medalj de fyra senaste mästerskapen, förlorade SM-finalen mot Balrog förra året. Södertälje vill säkert ta revansch och har också övertygat under säsongen - bland annat genom att vinna Damer Elit Södra i överlägsen stil. I semifinalen slog Södertälje ut Pixbo med 2-1 i matcher.

Södertäljes Minna Heponiemi - som spelat i landslaget såväl i innebandy som fotboll - visade åter sin styrka i kvartsfinalmatcherna

genom att producera sju poäng.

Boden hade höga ambitioner inför förra säsongen, och hade bland annat tre finska stjärnor i laget, men misslyckades. I år har klubben kommit igen och klarade slutspelsplatsen genom att bli fyra i Damer Elit Norra. Orutin i slutspelssammanhang är dock ett

minus för Norrlandslaget.

I kvartsfinalen mot Iksu hade Boden storpublik - hela 2 777 åskådare - i Bodens ishall Björknäshallen. Även i semifinalen mot Södertälje kommer Boden att använda Björknäshallen som spelarena.

Men Boden får inleda semifinalserien på bortaplan - den första matchen spelas i dag i Täljehallen.

Den 17 april är det SM-final i Globen. Frågan är om det åter blir Balrog mot Södertälje?

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

AIK vann första Europacupen

AIKs damer tog förra helgen hem den första Europacupen för damlag. Två unga och starka krafter bakom triumfen var målvakten Kim Martin och anfallaren Pernilla Winberg.

Norge och Danmark i EM-semifinaler

Norge och Danmark spelar i dag semifinal i handbolls-EM. Det gör däremot inte Sverige, som åkte ut efter tre förluster mot Rumänien, Danmark och Tyskland. Nu väntar sannolikt ytterligare föryngring av det svenska landslaget inför hemma-EM 2006.

Sverige är favorit i finnkamperna i dag

I dag blir det en riktig innebandyfest på Hovet. Sverige möter Finland först i två ungdomskamper och därefter möts A-landslagen på dam- respektive herrsidan. I herrkampen ställer Sverige upp med enbart 80-talister.

Idrotten fortfarande för nationalistisk

"Till exempel de blågula röster som kommenterar sporten på teve: deras funktion tycks vara att berätta om svenska framgångar för en nationalistisk idrottspublik hemma i Ikea-sofforna. När det går bra för Sverige jublar och skrattar dessa män, och när det går sämre anstränger de sig för att hitta något positivt som kan inge hopp. '

Kan rysk hockey komma tillbaka?

Kommunismens fall innebar också slutet för den ryska ishockeyns guldålder. Men nu satsar ryska kapitalister på hockeyn och kanske kan en rysk superliga leda till nya framgångar.

© 2022 Fria.Nu