• Mohammad Alyoussef och Ward, 2 år, är i akut behov av en bostad.
Göteborgs Fria

Mohammad: ”Vart ska vi ta vägen?”

Mohammad Alyoussef, hans gravida fru och deras 2-åriga barn måste lämna sitt andrahandsboende den 15 december: “Det finns inga lägenheter – var ska vi bo?”.

– Jag känner mig jätteorolig. Vi har letat efter en lägenhet i flera månader, det är jättesvårt att hitta lägenhet i Göteborg, säger Mohammad Alyoussef.

Nu bor familjen i Hisings-Backa, de har ett andrahandskontrakt som upphör den 15 december. Det var när de bodde på ett flyktingboende i Kalmar som de lärde känna ägaren till lägenheten, men nu ska hon flytta tillbaka till Göteborg och behöver sin bostad.

– Då måste vi lämna lägenheten, men det finns ingenting, inga lägenheter.

Familjen, som kommer från Syrien, har bott i Göteborg i 3 år. Deras 2-åring är född här. Nu väntar de andra barnet om ungefär tre månader. Men bostadssituationen präglar livet. Att betala hyra är inga problem, Mohammad Alyoussef har anställning inom livsmedelskedjan Willys, men ändå ger sökandet inga napp.

– Jag söker varje dag, på Blocket, Boplats, jag frågar arbetskamrater om de känner någon som vill hyra ut sin lägenhet, men det finns inga lägenheter. Jag frågade socialen om de kan hjälpa mig att hitta lägenhet men de sa att jag måste söka själv. Om vi inte hittar någon lägenhet… Vad ska vi göra? Vart ska vi bo?

Fakta: 

Yrke: Anställd på Willys.

Familj: Fru, en 2-åring och ett till barn på väg.

Söker: Minst två rum, maxhyra 7 500 kr.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Lars: "Vill kunna bo med min son"

Inbrotten satte egna företag i konkurs och han tvingades sälja lägenheten. Nu är Lars i akut behov av en bostad för sig och sin 12-åriga son.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu