• Lolu Gideon hoppas att familjen ska få en lägenhet snart så att de kan bo tillsammans i Göteborg. (Hans fru och barn vill inte ha sina namn i tidningen).
Göteborgs Fria

Lolu: “Vi vill bo tillsammans som en familj”

Sedan Lolu Gideon fick jobb i Göteborg bor han 70 mil från sin familj. Drömmen är att de ska få en lägenhet så att frun och barnen kan flytta hit.

– Just nu bor jag som inneboende hos ett snällt pär i Lindome medan resten av familjen, min fru och två barn, bor i en lägenhet i Sundsvall. Jag brukar åka till Sundsvall varje eller varannan helg men hoppas att vi kan få bo tillsammans i Göteborg.

I juni fick Lolu Gideon jobb i Göteborg och familjen kom fram till att det var bäst att han tackade ja till jobbet. Sedan dess söker familjen en lägenhet så att frun och barnen ska kunna flytta efter.

– Vi vill gärna ha en lägenhet snarast. Inom en månad kan vi ordna flytten om vi hittar ett boende. Min fru jobbar i Sundsvall inom vård och var utbildad lärare i hemlandet innan vi flyttade till Sverige. Jag tror att hon kommer att ha det lätt att hitta ett nytt jobb i Göteborg. ­

– Vi behöver en lägenhet därför att vi skulle vilja bo tillsammans som en familj och jag skulle vilja vara närvarande i familjen, avlasta min fru, bidra till mina barns utveckling och spela rollen som en make och far skulle medan jag och min fru utvecklar i våra karriärer.

Sökandet efter bostad har varit intensivt. Han har både lagt ut egna och svarat på andras annonser om andrahandslägenheter på Blocket och i Facebookgrupper, han söker på Boplats och har tagit direktkontakt med flertalet hyresvärdar.

– Jag brukar mejla och ringa en eller flera uthyrningsansvariga eller anställda på företaget för att förklara att jag och familjen har ett stort behov av bostad.

Men ännu har det inte gett resultat.

– Det finns lägenheter men det verkar som att konkurrensen är väldigt hård.

Lolu Gideon säger att han hoppas innerligt att den här situationen endast är en kort fas.

– Vi saknar varandra självklart och det kostar oss mycket mer också med pendlingen. Jag hoppas att vi snart kommer att hitta någon lägenhet. Jag ger inte upp men önskar att det hade varit lättare.

Fakta: 

Lolu Gideon

Yrke: elektronikingenjör, jobbar inom bilbranschen

Familj: Fru och två barn

Söker: Minst 2 rum, maxhyra 11 000 kr

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Mohammad: ”Vart ska vi ta vägen?”

Mohammad Alyoussef, hans gravida fru och deras 2-åriga barn måste lämna sitt andrahandsboende den 15 december: “Det finns inga lägenheter – var ska vi bo?”.

Göteborgs Fria

Lars: "Vill kunna bo med min son"

Inbrotten satte egna företag i konkurs och han tvingades sälja lägenheten. Nu är Lars i akut behov av en bostad för sig och sin 12-åriga son.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu