• Om ni är ute på lördag och ser något som vi också borde se - hör av er!
Göteborgs Fria

Hej kära läsare – på lördag behöver vi er hjälp

På lördag händer det mycket i Göteborg och vi kommer rapportera flitigt, men vi kan inte vara överallt samtidigt och skulle därför vilja be er om hjälp att ringa/messa/maila in tips till oss.

Nazistmarschen på lördag har fått oss alla att inse att samhället utvecklar sig inte åt det hållet vi vill om vi inte arbetar aktivt för att så ska ske. Hatmånglarna som ska paradera våra gator har tänt eldar där vi inte sett några på länge – och det är tydligt att energin vi människor kan plocka fram när saker brinner och ingenting är viktigare är enormt mäktig. Det samarbetas mellan människor och organisationer som aldrig förr och nu är det vi som söker samarbete med er.

Under fredagen men framför allt lördagen anordnas det mängder av demonstrationer och manifestationer i centrala stan – det finns något för alla. Ni har väl inte missat vår sammanställda lista på alla protester? Här är den: Uppdaterad lista med alla protester mot NMR.

Men även om vi har reportrar på stan så är det omöjligt att se allt. Och framför allt är det svårt att ha tentakler överallt så jag tänkte be er att tipsa oss om ni går förbi eller hör/ser om något som vi bör uppmärksamma. Det kan vara allt från våldsamma händelser till något fint som borde fotas och minnesmärkas.

För att tipsa oss ringer ni eller messar på 0700-924208 eller mejlar [email protected].

Så på lördag är det alle man på däck för er som bor i Göteborg med omnejd – bli en av våra tentakler på stan och hjälp oss bidra till ett mer inkluderande samhälle.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

NMR:s demo kortas med en timme

Bokmassan

NMR får behålla sin färdväg enligt kammarrättens beslut nu på morgonen, men demonstrationen kortas med en timme.

Göteborgs Fria

Nej till amnesti för ensamkommande

På onsdagseftermiddagen röstade riksdagen nej till Vänsterpartiets motion om amnesti för ensamkommande. Ett väntat resultat men frågan har fått stor uppmärksamhet och stort stöd från civilsamhället.

Fria Tidningen

”Beslutet får inte bort ungarna från gatan”

Regeringen avsätter 360 miljoner kronor till organisationer som arbetar med hemlösa ungdomar och psykisk ohälsa. Men flera av organisationerna jobbar inte främst med hemlöshet – och de som gör det har inte fått några pengar alls.

Fria Tidningen

© 2023 Fria.Nu