• NMR:s demonstration kortas med en timme enligt morgonens beslut i kammarrätten.
Göteborgs Fria

NMR:s demo kortas med en timme

NMR får behålla sin färdväg enligt kammarrättens beslut nu på morgonen, men demonstrationen kortas med en timme.

Efter att förvaltningsrätten ändrade Polismyndighetens beslut om om samlingsplats och färdväg för Nordiska motståndsrörelsens planerade demonstration i Göteborg imorgon har två överklagande kommit in. Ett från NMR själva och ett från Svenska fotbollsförbundet som inte vill ha en demonstration så nära Gamla Ullevi samtidigt som en gratismatch mellan GAIS och Brommapojkarna ska spelas.

Kammarrätten förkortar nu tiden för demonstrationen med en timme för att minska risken för störning av ordning och säkerhet i samband med publiktillströmning till en fotbollsmatch på Gamla Ullevi. Sluttid för demonstrationen är nu 15:00 istället för 16:00. När det gäller demonstrationens samlingsplats och färdväg ändrar kammarrätten inte förvaltningsrättens dom och NMR har därmed inte fått gehör för sina klagomål.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Nej till amnesti för ensamkommande

På onsdagseftermiddagen röstade riksdagen nej till Vänsterpartiets motion om amnesti för ensamkommande. Ett väntat resultat men frågan har fått stor uppmärksamhet och stort stöd från civilsamhället.

Fria Tidningen

”Beslutet får inte bort ungarna från gatan”

Regeringen avsätter 360 miljoner kronor till organisationer som arbetar med hemlösa ungdomar och psykisk ohälsa. Men flera av organisationerna jobbar inte främst med hemlöshet – och de som gör det har inte fått några pengar alls.

Fria Tidningen

S-ledare i Göteborg anmäls för förtal

Debattörerna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil polisanmäler kommunstyrelses ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal efter att hon pekat ut dem som extremister.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu