Debatt


Replik

  • Meröppet öppnar även upp för frågor om vad ett bibliotek är, vilka det är till för och vilken roll såväl bibliotekarien som biblioteket har framöver, skriver fackförbundet DIK.
Göteborgs Fria

”Vi ökar tillgängligheten till medier och bibliotek”

De senaste årens undersökningar visar med tydlighet att göteborgarna önskar ökade öppettider på biblioteken och att de kan tänka sig olika nivåer av service. Vi har i Göteborgs Stad ett fokus på dem vi är till för. Det innebär att vi ständigt söker lösningar för att utveckla våra verksamheter för de som bor och finns i vår stad.

Meröppna bibliotek handlar om en utökning av bibliotekets öppettider. Med ditt bibliotekskort som passerkort kan du utnyttja bibliotekets möjligheter även utanför ordinarie öppettider. Har du behov av rådgivning och vägledning av vår kompetenta personal så får du besöka biblioteket under ordinarie öppettider. Genom att arbeta med olika servicenivåer på bibliotek ökar vi tillgängligheten till medier och biblioteksrum.

Vi kan se att flera andra kommuner med framgång har infört meröppet på bibliotek och även kulturhus.

Vi ser att meröppet är ett sätt att stärka bibliotekens viktiga roll och att öka tillgängligheten till kultur vilket är ett prioriterat mål i Göteborgs stads budget. Vi vill fortsätta utveckla biblioteken utifrån göteborgarnas behov och önskemål.

Fakta: 

Sektorschefer Kultur och Fritid

Eeva Bolin, Sektorschef Kultur och Fritid, SDF Östra Göteborg

Jascha Marteleur, Sektorschef Kultur och Fritid, SDF Lundby

Lotta Sjöberg, Sektorschef Kultur och Fritid, SDF Örgryte-Härlanda

Carina Magnusson Bowring, Sektorschef Kultur och Fritid, SDF Askim-Frölunda-Högsbo

Staffan Lekenstam, Områdeschef Kultur och Fritid, SDF Centrum

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Public service har bäst pressetik

Olika perspektiv på samma sak – i Frias nya satsning "duellen" lyfts frågor från olika vinklar. Först ut är skribenterna Jens Ganman och Sargon De Basso som har olika syn på public service existensberättigande. Jens Ganman tycker att de statligt stödda mediebolagen har spelat ut sin roll. Här delar Sargon De Basso med sig av sitt resonemang kring varför han är av motsatt åsikt.

© 2024 Fria.Nu