• 25 dagar, för vissa ännu fler, utan mat tog hårt på många av de hungerstrejkande som har fått föras till sjukhus upprepade gånger. Nu väntar en fortsatt juridisk kamp.
Göteborgs Fria

Hungerstrejken avbryts – men inte protesten

Inom två månader ska Migrationsverket ha gått igenom alla fall. Nu samlar de strejkande ny energi för att orka föra den juridiska kampen.

På tisdagseftermiddagen kom beskedet att Migrationsverket ska gå igenom varje asylsökandes fall igen och senast den 12 oktober lämna besked. Protesterna kommer att fortsätta, men ingen av de asylsökande palestinierna hungerstrejkar längre.

Mohamed, som fungerat som talesperson, säger att det är en viktig delseger.

– Nu förväntar vi oss att Migrationsverket fortsätter dialogen och jobbar precis så som de har lovat med att titta på de strejkandes ärenden och även på samtliga ärenden som berör statslösa palestinier.

Stödet för hungerstrejken har varit stort och i flera dagar har spelningar anordnats på Järntorget. På fredag ska en stödparad tåga genom stan för att uppmärksamma protesten.

Fakta: 
ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2023 Fria.Nu