Göteborgs Fria

Gratis filmfestival på Syndikalistiskt forum

Hallå där, Krillos på Syndikalistiskt forum. Ni arrangerar en filmfestival under veckan – berätta!

– Den pågår måndag-fredag. Vi har bjudit in olika grupper som vi gillar som har ansvar för olika dagar. Planka.nu på måndag, Allt åt alla på tisdag, Göteborgs feministiska nätverk på onsdag, Solgruppen Göteborg på torsdag och Syndikalistiskt forum på fredag. Det blir en blandning av filmer, mycket dokumentärfilm med en politisk prägel.

Er festival arrangeras parallellt med Göteborg film festival, varför?

– Alla har inte råd att gå på Göteborg film festival, vår festival är en gratisfestival. Det blir ett alternativ till filmfestivalen, med en mer politisk prägel. Rent personligen kan jag tycka att Göteborgs film festival är för dyr och blickar åt fel håll mot de stora internationella filmfestivalerna, som den i Cannes. Jag har en känsla av att det blir mer och mer en klubb för inbördes beundran från att ha varit en festival för filmentusiaster. Den blir mer och mer en glammig branschfestival.

Är det något speciellt du vill lyfta fram ur programmet?

Det blir en feministisk överraskningsfilm som Göteborgs feministiska nätverk bjuder på, det kan jag lyfta fram. Annars är varje dag unik så jag vill lyfta fram alla grupper. Jag har ingen översikt över programmet än så det blir lika spännande för mig som för alla andra.

Fakta: 

Krillos vill inte stå med efternamn eller med bild eftersom han vill att festivalen ska vara i fokus.

Radikal filmfestival

Mer information om festivalen finns på syndikalistisktforum.se

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Stjärnlaget hotas av nedläggning

Angered United är filmen om fotbollslaget som klättrade i seriesystemet från division fem till division två på kortast möjliga tid. Men trots framgångssagan hotas nu laget av nedläggning.

Göteborgs Fria

Vita män dominerar i den mest prestigefyllda tävlingen

Inte ens hälften av filmerna i tävlingsklassen bästa nordiska film på Göteborgs film festival passerar Chavez-Perez-testet som är ett antirasistiskt verktyg för att mäta film. Fem av åtta filmer klarar Bechdel-testet.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu