En självgod glass | Fria.Nu

Debatt


Rolf Nilsson
Stockholms Fria

En självgod glass

VÄLGÖRENHET Alla kanske har sett Stadsmissionens nya försäljningstrick för ”den goda glassen”. För de människor som missat den, saluförs den genom att rosa bilar åker omkring och säljer den. Det goda ligger inte i att den skulle smaka godare än andra glassar, utan att de som köper den skulle göra en god gärning av att pengarna tillfaller Stadsmissionen. Men är den egentligen så god som de påstår?

Detta skulle kunna vara en god gärning genom att ge arbete till de människor stadsmissionen säger sig vilja hjälpa. Men det tycks istället vara viktigare att ge arbeten till redan etablerade människor i olika events och bemanningsföretag.

Varför används inte dessa arbetstillfällen för att integrera de människor stadsmissionen så gärna använder för att låta goda och vill hjälpa? Eller har den ständigt växande utsattheten bland människor och hjälpen åt dessa ett annat bakomliggande syfte?

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Organisationerna hjälper sig själva

HEMLÖSHET Om vi utgår från att alla förhoppningsvis vet eller nu vill veta genom denna text att varken socialtjänsten, landstinget eller frivilligorganisationer kan hjälpa en enda individ eller den ”grupp” som går under begreppet hem/bostadslösa att bli mindre hemlösa, då blir denna text kanske lite enklare att förstå och ta in.

Stockholms Fria
Debatt
:

Jag är färdig med det här

För att någon ska lyssna på dig krävs det utbildning och papper på dina meriter. Att du har ett helt livs erfarenhet av det du talar om verkar inte hjälpa. Det konstaterar Rolf Nilsson, och meddelar att han nu slutar som ordförande för Föreningen Stockholms hemlösa.

Stockholms Fria

© 2022 Fria.Nu