Hänsynslösa tröskelboenden | Fria.Nu

Debatt


Rolf Nilsson
Stockholms Fria

Hänsynslösa tröskelboenden

HEMLÖSHET Till de människor som tror att ”tröskelboenden” leder bort från missbruk och till en egen bostad vill vi från föreningen Stockholms hemlösa ställa en fråga.

Vad ska den människa som gång på gång misslyckats eller inte anses vara begåvad med den rätta viljan göra när han eller hon inte längre känner tillit? Och vad ska den människa göra som sitter högst upp i trappan, ensam och fryser? Han eller hon som inte längre vågar ta sig ner till utgången, eftersom de då måste passera sina “forna” ännu drogmissbrukande vänner. De som av trappersonalen inte anses vilja.

Vad ska han säga till dem som han har svikit genom att acceptera denna ursållning av de människor som anses värda och de som inte gör det?

Det här hänsynslösa tänket skulle kunna jämföras med att låsa in ett antal alkoholister ett par år inne på ett systembolag och säga åt dem att inte dricka.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Organisationerna hjälper sig själva

HEMLÖSHET Om vi utgår från att alla förhoppningsvis vet eller nu vill veta genom denna text att varken socialtjänsten, landstinget eller frivilligorganisationer kan hjälpa en enda individ eller den ”grupp” som går under begreppet hem/bostadslösa att bli mindre hemlösa, då blir denna text kanske lite enklare att förstå och ta in.

Stockholms Fria
Debatt
:

Jag är färdig med det här

För att någon ska lyssna på dig krävs det utbildning och papper på dina meriter. Att du har ett helt livs erfarenhet av det du talar om verkar inte hjälpa. Det konstaterar Rolf Nilsson, och meddelar att han nu slutar som ordförande för Föreningen Stockholms hemlösa.

Stockholms Fria

© 2022 Fria.Nu