Fria Tidningar

Alternativa medier för människor som vill förändra världen.

Fria Tidningar är ett medarbetarägt mediekooperativ som gör alternativa medier för människor som vill förändra världen och som i traditionell media har svårt att hitta nyheter som svarar mot deras värderingar kring samhälle, miljö och internationella förhållanden.

Fria Tidningar styrs utan vinstintresse. I våra papperstidningar och på webben rapporterar vi om lokala och globala nyheter. Vi är särskilt intresserade av sociala och politiska aktörer och skeenden som bidrar till en öppen, demokratisk, fredlig, frihetlig, solidarisk och ekologisk samhällsutveckling.

Vi är övertygade om att ett demokratiskt samhälle behöver demokratiska företagsstrukturer. I vår kooperativa gärning, där vi tillämpar likalön och demokratiska beslutsprocesser, stärker vi den sociala ekonomin. Tillsammans med de många andra kooperativa företagen i Sverige och världen bygger vi ett alternativ till vinstdrivet företagande och statligt ägande.

Många av Fria Tidningars läsare är engagerade supportrar av den journalistik som är Frias signum. Läsarna samlas i föreningen Fria Familjen, som bidrar med ekonomiskt stöd och volontärt arbete och gör inspirerande aktiviteter tillsammans.

En annan värld och dagspress är möjlig! Bli en del av det du också!

Snabba fakta

Fria Tidningar grundades som ideell förening år 1999 och blev arbetskooperativ år 2001. Det första numret av vår första tidning, Stockholms Fria Tidning, kom ut i maj samma år. I dag är vi cirka 45 medarbetare. Alla – såväl arbetsledare som journalister och kundjänstpersonal – har likalön. Det beror på att allas arbete behövs lika mycket och är lika mycket värt.

Vårt huvudkontor ligger i Skarpnäck, Stockholm. Vi har lokalredaktioner i Göteborg, Malmö och Östhammar.

Mediekooperativet Fria Tidningar ger ut åtta nyhetstidningar:

De fem första – ”Fria-tidningarna” – är våra nyhetstidningar som bevakar nyheter, kultur, opinion och sport, både lokalt och globalt.

Sesam och Nyhetstidningen är våra public service-tidningar på lättläst svenska. Vi tycker att det är en demokratisk rättighet att kunna ta till sig information på sina egna villkor. Därför finns Sesam som riktar sig till individer som har svenska som andraspråk och Nyhetstidningen som bland annat riktar sig till unga läsare som är ovana att läsa nyheter och till personer som har koncentrations- eller läsförståelsesvårigheter.

Östhammars Nyheter är en renodlad och personlig lokaltidning i Östhammars kommun.

Annons

© 2015 Fria.Nu