Hallå där... | Fria.Nu
Fria Tidningen

Hallå där...

…Hanna Leghammar, aktiv i Klimatriksdag2014 som anordnades i helgen i Norrköping.

Hur gick Klimatriksdagen?

– Det var helt underbart, en fantastisk upplevelse att vara där och träffa så många personer som är engagerade i samma fråga. Vi var runt 600 deltagare och 30 föreläsare som diskuterade den svenska klimatpolitiken och tog fram kraftfulla förändringsförslag till politiker.

Vilken var den viktigaste motionen som antogs?

– Den jag personligen tycker är viktigast är den om förändrad lagstiftning kring AP-fonderna. Förslaget handlade om hur vi kan förändra systemet så att aktierna inte investeras i smutsiga företag, så att man inte ger pengar till oljeindustrin genom sitt pensionssparande. Totalt fick vi in 200 motioner och utan dessa valdes sju stycken ut som överlämnade till representanter för riksdagspartierna.

Vad blir nästa steg?

– Dels kommer vi att prata med de politiker som var på plats i går och följa upp vad som händer med motionerna. Vi har också eftergrupper som kommer att försöka påverka den lokala politiken utifrån alla de bra förslag som kommit upp i motionerna.

Annons

Rekommenderade artiklar

Deras lycka byttes mot byråkratisk mardröm

Det som började som en ljuv kärlekshistoria slutade i en byråkratisk återvändsgränd. Nurten Tuncel är hemma i Mölndal medan hennes man lever som flykting i Grekland. Den politiska situationen i Turkiet och svenska regler står nu i vägen för deras kärlek.

Göteborgs Fria

Sverigefinnar kämpar för sina rättigheter

6 december är Finlands 100-åriga självständighetsdag. Satu Rekola från Göteborgs sverigefinska råd vill uppmärksamma behovet av sverigefinska skolor, förskolor och äldreomsorg.

Göteborgs Fria

© 2020 Fria.Nu