Därför strider unga göteborgare för IS

Upplevda orättvisor och kränkningar och inspiration från sociala medier. Det är några faktorer bakom varför unga göteborgare ansluter sig till Islamiska staten.

Göteborgs Fria

Tältlägermisär ska avhjälpas med information och hemresa

Lunds kommun har inte heller några planer på vinterhärbärge för EU-migranterna. Istället har socialförvaltningen ägnat tre veckor till att informera om bosättningarna ”olämplighet” och att erbjuda en bussresa hem. En liknande insats planeras i Ängelholm.

Skånes Fria

Nya tider kan vänta för Nordens bordell

Storstad, billig öl och pølse är inte det enda som får svenskar att resa till Köpenhamn. Även möjligheten att lagligt köpa mäns och kvinnors kroppar lockar. Men får Stefan Löfvens regeringen som den vill blir det slut på det.

Skånes Fria

”Vi var tvungna att göra något”

”Vi måste följa lagen och kan inte ge bort skattepengar till någon vi tycker synd om” har Carina Nilsson (S), kommunalråd i Malmö, sagt när frågan om natthärbärge kommit upp. Men i Linköping har kommunen funnit en lösning inom lagens ramar.

Skånes Fria

”Det går inte att ignorera”

EU-migranter på flera orter i Skåne får information och erbjuds en biljett hem. I Linköping, Göteborg och Stockholm finns också akuthärbärgen och mötesplatser finansierade av kommunerna. Skånes Fria frågade Hans Swärd, professor i socialt arbete hur kan det komma sig?

Skånes Fria

”Systemet i dag gynnar äldre män”

Diskriminerande lagar gör gör jämställdhetsarbetet verkningslöst, menar Sametinget, som är en av 18 myndigheter som fungerar som pilotmyndighet för det nationella jämställdhetsarbetet.

Fria Tidningen

Sidor

© 2014 Fria.Nu