Deportationen till Afghanistan ställdes in | Fria.Nu
  • Under gårdagen förberedde polisen för deportation på Sagåsen. I dag, tisdag eftermiddag, avblåstes hela insatsen.
Fria Tidningen

Deportationen till Afghanistan ställdes in

Tisdagens deportation från förvaret i Göteborg till Afghanistan dit ett 20- tal personer väntades bli utvisade stoppades under måndagseftermiddagen, skriver Aktion mot deportation på sin Facebook-sida.

Fredrik Dahlgren, ansvarig för dialogpolisen i Västra Götaland, säger att planet inte fick landningstillstånd i Kabul, Afghanistan.

– Något har strulat med landningstillståndet i Kabul, det är anledningen till att vi inte kunde lyfta som planerat i dag, säger han.

På plats på Sagåsen hade polisen förberett för deportation och aktivister började samlas.

Något nytt datum för deportationen är inte satt, enligt Polisen.

Bolaget som skulle kört busstransporten i dag var BK Buss, som drog sig ur under gårdagen. I stället hade Kriminalvårdens transporttjänst tänkt att utnyttja sina egna minibussar för att köra personer till Landvetter i.

Annons

Rekommenderade artiklar

Deras lycka byttes mot byråkratisk mardröm

Det som började som en ljuv kärlekshistoria slutade i en byråkratisk återvändsgränd. Nurten Tuncel är hemma i Mölndal medan hennes man lever som flykting i Grekland. Den politiska situationen i Turkiet och svenska regler står nu i vägen för deras kärlek.

Göteborgs Fria

Sverigefinnar kämpar för sina rättigheter

6 december är Finlands 100-åriga självständighetsdag. Satu Rekola från Göteborgs sverigefinska råd vill uppmärksamma behovet av sverigefinska skolor, förskolor och äldreomsorg.

Göteborgs Fria

© 2020 Fria.Nu