Debatt
:

Ensidig bild av Syrienkonflikten

Det eskalerande våldet i Syrien har fått stor uppmärksamhet i svenska medier. Men vad rapporteras egentligen? Får vi verkligen se båda sidor av konflikten, eller framhålls bara en ensidig kritik av Syriens regering? Tord Lundgren har reagerat på artiklar i Fria Tidningen. Här förklarar han varför.

Fria Tidningen
Debatt
:

Wallenbergs uppdrag stöddes av flera

RAOUL WALLENBERG För att förstå vad Raoul Wallenbergs vistelse i Budapest hösten l944 handlar om måste man fråga: Hur kunde nazisterna tolerera, ja till och med vara angelägna om, den svenska legationens och Raoul Wallenbergs närvaro? För nazisterna stod den här tiden den ”slutgiltiga lösningen av judeproblemet” på dagordningen. Men samtidigt tillät man alltså räddningsaktioner i Ungern. Här är det ju något som inte stämmer, kan man tycka.

Fria Tidningen
Debatt
:

Västvärlden hycklar om demokratin

INTERNATIONELLA ALLIANSER Västvärlden stärker i dag banden med de reaktionära arabregimerna i kampen mot alliansen Iran-Hizbollah-Syrien. I det sistnämnda landet utkämpas en strid som inte bara gäller landets självständighet utan handlar om maktbalansen i hela regionen.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu