Debatt
:

Låt flygplatsen bli ekostad

Stockholms stad hyr ut Bromma flygfält, stort som Östermalm, till luftfartsverket för en krona. I en stad med bostadsbrist och dålig luft kan marken användas bättre, skriver Jens Holm och Ann-Margarethe Livh från Vänsterpartiet.

Stockholms Fria
Debatt
:

V för vegetariskt

Sverige kunde vara ett föregångsland för minskad köttkonsumtion. Det är en avgörande fråga både för klimatet och den globala resurshushållningen, skriver Jens Holm, riksdagskandidat för Vänsterpartiet.

Fria Tidningen
Debatt
:

Erlandsson – varför stödjer du exportbidrag?

EKONOMI Vid ett sammanträde inom ministerrådet den 22 januari i röstade Sverige för att införa exportsubventioner på mjölk och smör. Flera andra länder röstade emot införandet, däribland Danmark och Nederländerna. Den borgerliga regeringen har tidigare påstått att man är motståndare till dessa exportbidrag.

Köttet måste bära sina egna miljökostnader

Hur ska vi komma till rätta med den enorma köttkonsumtionen, som i dag bidrar med en rad negativa miljöeffekter? Jens Holm argumenterar för att vi ska minska EU-subventionerna till animalieindustrin och införa miljöavgifter på odlingsväxter som inte blir mänsklig föda.

Stockholms Fria

Sidor

© 2023 Fria.Nu