Fria Tidningen

Onanitips

Sexologen Suzann Larsdotter tipsar:

Stimulera fler områden 
Du kan öka kåtheten genom att stimulera flera områden på kroppen. Både kvinnor och män har känselnerver som går ner längs insidan av låren och även brösten är erogena zoner som kan vara sköna att smeka med massageolja.

Glidmedel 
Glidmedel är ett bra sätt att öka känsligheten. Det finns olika sorter som är baserade på vatten, silikon eller en blandning. Testa dig fram för att hitta vad du tycker är skönt.

Olika material 
Det finns flera material som kan vara sköna att använda sig av. Gummi, läder, sidenband och fjädrar är några exempel.

Sexleksaker 
Fundera över om du gillar smala eller grova leksaker och om du föredrar mjuka eller hårda material. Ska den penetrera slidan eller är viktigast med stimulans på klitoris, eller kanske både och.

Stimulera anus
– Många nedvärderar tyvärr det området som kan vara skönt att stimulera. Det är alltid en fördel att pröva själv innan en partner föreslår det. Då kan du själv bestämma hur hårt det ska vara och om du vill hålla dig utanför eller föra in ett finger. Tänk på att aldrig föra in ett finger som varit i anus in i slidan eftersom du då kan sprida bakterier, säger Suzann Larsdotter.

Bubbelplast 
Män kan använda bubbelplast och glidmedel. Du rullar in penis i bubbelplast och har bubblorna närmast huden. Glidmedel gör att det inte blir för hård friktion.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Omställning pågår

Omställningsrörelsen växer och har blivit en påverkansfaktor i samhället. Men hur ser framtidens omställning ut?

Fria Tidningen

Vi förväntas leva två och två

Tema Sex

Tvåsamhetsnormen är en av samhällets grundpelare, menar genusforskaren Malena Gustavson. Den som bryter mot den blir ifrågasatt. Men hur monogama är vi egentligen?

Fria Tidningen

"Ska ni inte ha ett riktigt förhållande snart?"

Tema Sex

Maria är gift med Anders men de har båda även sex med andra. Något som har mött en hel del motstånd hos omgivningen. "Många verkar tycka det är skrämmande när de inte kan kategorisera människor", säger Maria.

Fria Tidningen

Snacka dig till bättre sex

Tema Sex

Det finns en föreställning om att sex ska fungera av sig självt, nästan automatiskt. Men sexualupplysaren Malinda Flodman menar att vi har mycket att vinna på att börja prata om hur vi vill ha det i sängen.

Fria Tidningen

© 2023 Fria.Nu