Den glada frankofilens val | Fria.Nu

Recension


Do not disturb
Regi Yvan Atall

Fria Tidningen

Den glada frankofilens val

Ben och Jeff får ingivelsen att spela in en porrfilm med sig själva som enda agerande. Do not disturb är en vansinnigt roligt fransk relationskomedi.

Yvan Atalls remake av Lynne Sheldons Humpday från 2009 är en föga svårmodig film och i den bemärkelsen kanske inte så fransk. Å andra sidan pratar de ganska mycket. Två nyligen återförenade ungdomskamrater, den lyckligt gifta Ben (Atall) och bohemen Jeff (François Cluzet) får under påverkan ingivelsen att spela in en porrfilm, med sig själva som enda agerande. Det blir inte så enkelt som det kanske låter!

Relationer sätts på prov i denna vansinnigt roliga film, som både har ett visst djup och dessutom Charlotte Gainsbourg i en delikat roll.

Visas 17/11 kl 17.00 och 18/11 kl 21.30.

Annons

Rekommenderade artiklar

Fångar gör lysande Shakespeare

Recension

Caesar måste dö är ett storskaligt kammarspel som utspelas bakom murarna. En mycket hoppfull film, skriver Katarina Andersson.

Fria Tidningen

Om en vidrig storskalig djurindustri

Recension

Dokumentären Canned dreams blottlägger den storskaliga matindustrin och berör på djupet med en rad gripande scener. Martin Holmström har sett den.

Fria Tidningen

Våldsorgie i skuggan av finanskrisen

Recension

Den undre världen är som en spegling av den övre. Killing them softly tar sig an finanskrisen utifrån gangstergenren. Martin Holmström berörs av det råa våldet.

Fria Tidningen

Magisk socialrealism med överlevnadstema

Recension

Med ett grynigt, närgånget foto berättar independentfilmaren Benh Zeitlin en olycksbådande saga om den lilla människans kamp mot starka naturkrafter och klimatkrisens hotande apokalyps. Mäktigt, tycker Kristian Borg.

Fria Tidningen

© 2021 Fria.Nu