Fria Tidningen

Lyktvandring mot kärnkraft

På Allhelgonadagen hålls en fredlig manifestation mot kärnkraft utanför Forsmark. Folkkampanjen mot kärnkraft och kärnvapen gör tillsammans med Kvinnor för fred gemensam sak och marscherar från Forsmarks kyrka mot rondellen vid kärnkraftverket. Sedan hålls en ljuständning i kyrkan med tal från bland annat fredsaktivisten Annika Spalde.

– Det blir en stillsam manifestation där vi har dem som dött i Tjernobyl och Fukushima i åtanke. Vi går upp till rondellen vid Forsmarks kärnkraftverk. Det är så nära kärnkraftverket som vi får gå, säger Inga Alm, från i Kvinnor och fred.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Vegetariskt alternativ kan komma tillbaka

Förra terminen infördes ett vegetariskt alternativ under skollunchen för alla skolbarn i Östhammars kommun. Alternativet togs bort från meyn inför vårterminsstarten på grund av att mer mat slängdes, men den vegetariska maten kan få en ny chans.

Uppsala Fria

Tierp tar upp konkurrensen med UNT – varslade får behålla jobben

Efter att Annonsbladet köpts upp är Östra Uppland den överlägset största gratistidningen som delas ut till hushållen i Östhammars kommun. Men snart startar Tierps tryckeri en efterföljare till Annonsbladet. Den 13 februari delas det första numret av Annonsnytt ut.

Uppsala Fria

Ny Gräsöfärja försenas

Miljövinster görs direkt om ny linfärja kan installeras mellan Gräsö och fastlandet i Östhammars kommun. Men olika aktörer har olika syn på bemanningen, därmed stoppas arbetet tillfälligt.

Uppsala Fria

Motståndshelg river murar

På fredag startar motståndshelgen Riv Murarna i Hammarkullen. Syftet är att ta ett samlat grepp om olika former av kontroll och gränser – som flyktingförvar, fängelser och kriminalisering av fattigdom. Fatme Megahid, en av arrangörerna, hoppas att konferensen ska skapa debatt.

Göteborgs Fria

Sverige missar ekomål för tredje gången

Mat&Miljö

20 procent av Sveriges jordbruk skulle enligt riksdagens mål vara ekologiskt redan år 2005. Sedan dess har målet skjutits fram gång på gång och det senaste budet ligger på att flytta fram målet till år 2020. GFT kan också visa hur statistiken för omställd mark kan vara missvisande.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu