Debatt


Uppsala Fria

Ärnafrågan åter upp till debatt

Lika omdebatterad som frågan om lågprisflyg på Ärna var under några år, lika tyst har det varit i saken de senaste två åren. Det kan därför vara på sin plats att rekapitulera vad som hänt när ärnafrågan nu åter lyfts till debatt. Ett stort antal överklaganden lämnades in efter att miljöprövningsdelegationen i mars 2010 beslutade att godkänna etableringen. Första instans att pröva dessa överklaganden var Miljödomstolen, som i april 2011 gick emot miljöprövningsdelegationen och sa nej utifrån Miljöbalkens krav. Frågan har därefter vandrat vidare till regeringen, som så här ytterligare drygt ett och ett halvt år senare snart förväntas fatta beslut. Handelskammaren lyfte därför på Upsala Nya Tidnings debattsida den 7:e oktober skäl till varför regeringen bör godkänna lågprisflyg på Ärna, bland annat för “att säkra flygplatskapaciteten i huvudstadsregionen och att främja Uppsalas och regionens internationella tillgänglighet och attraktivitet“. UNT avböjde att publicera ett par av de repliker man fick in på Handelskammarens debattinlägg, varför Uppsala Fria valt att publicera dessa repliker istället.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Breddning av Hjuviksvägen ingen bra lösning

I en debattartikel daterad måndag 10 juni uppmanar Nätverket Hjuviksvägen trafiknämndens ordförande Johan Nyhus (S) att lämna ut nyttokalkylerna för vägprojektet. Hittills har inte vi i Alliansen heller tagit del av några sådana, skriver Martin Wannholt (M).

Göteborgs Fria
Debatt
:

Festival för bortglömda

I slutet av veckan går Landskrona pride av stapeln. Trots att Sverige utmålar sig som ett av de mest progressiva länderna i världen går hbtq-personer inte säkra på våra gator. Nu måste vi hitta en lösning, skriver tre av projektledarna för festivalen på veckans debatt.

Skånes Fria

© 2024 Fria.Nu