Inledare


László Gönczi
Fria Tidningen

När man säljer gamla hästar

Isadora, Greenpeace, berättar att hon har befunnit sig mer än 27 timmar på Ringhals område. Lena Ek, centerpartistisk miljöminister, sa till Ekot i tisdags: ”Under all kritik!”.

Vad sa regeringens representanter efter att Greenpeace lät sig fotograferas på Forsmarkreaktorns tak 14 juni 2010? För två år sedan. Vidare säger Ek:

– Jag anser att det är under all kritik att man så lätt kan klättra över staketet och ta sig innanför skalskydd. Ska jag vara riktigt ärlig så är jag oerhört irriterad över att de här säkerhetsfrågorna inte har blivit lösta.

Inte undra på. Centern har sålt sin själ för makten. Lovat vitt och brett men klarar inte ens av att hindra några aktivister att klättra in på kärnkraftsområdet och eller ens att få dem alla infångade trots att deras närvaro är känd.

Värst är den ständiga förnekelsen hos de ansvariga. Vem berättar för kunden att hästen är gammal och spattig, att den bör tas ur bruk? Inte är det ägaren i varje fall.

Och tror Ek att om hon säger ”under all kritik” i radion och kallar till sig de ansvariga för säkerheten, att kärnkraften blir säker? Tror hon verkligen att det bara handlar om ett staket? Har hon glömt alla allvarliga incidenter i reaktorerna? Har hon glömt hur nära Forsmark var en Fukushimalik händelse?

Glöm inte Harrisburg, glöm inte Tjernobyl och Fukushima!

ANNONSER

© 2023 Fria.Nu