Fria Tidningen

Hallå där...

... Annika Flensburg, pressansvarig för Kvinna till Kvinna, som under Almedalsveckan uppmanar besökare att kärleksbomba världens kvinnorättsaktivister.

Varför gör ni det?

Vi vill synliggöra kvinnoaktivisters arbete och visa att människor utifrån tänker på dem. De behöver stöd och solidaritet. Bristen på erkännande är ett av de största hoten mot kvinnor som arbetar för mänskliga rättigheter i konfliktområden.

Hur går det till?

I vårt tält kan man kärleksbomba en aktivist genom att skriva kärleksbrev till fyra utvalda kvinnor och rama in sin hälsning tillsammans med ett foto. Vi skickar hälsningen vidare till aktivisterna som är från Liberia, Bosnien, Irak och Egypten.

Varför behöver just kvinnor kärleksbombas?

Kvinnor som kämpar för mänskliga rättigheter utsätts för sexuellt våld, förtal och ryktesspridning dagligen. Stater gör ingenting för att förebygga våldet och det internationella samfundet uppmärksammar inte kvinnors arbete tydligt nog vilket gör att våld och hot fortgår. Vi vill ingjuta hopp och visa kvinnorna att de gör ett fantastiskt arbete.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Ja till att utreda ambulansavgifter

Den borgerliga landstingsmajoriteten har röstat igenom ett förslag att utreda om det ska kosta att åka taxi. Beslutet möts av kraftig kritik.

Stockholms Fria

© 2022 Fria.Nu