Fria Tidningen

Utkastförbud i Skagerak

I veckan beslutade Sverige tillsammans med Norge och Danmark att förbjuda utkast av fisk i Skagerak. Det så kallade utkastförbudet innebär att man inte för kasta tillbaka fisk i havet och kommer börja gälla den 1 januari 2013. Greenpeace välkomnar beslutet men tycker det är viktigt att förbudet inte får ersätta andra åtgärder för ett mer hållbart fiske.

– Det här är ett mycket viktigt steg som de nordiska länderna tar. Men Skagerak är bara ett litet hörn av Europas hav. Nu måste Danmark och Sverige följa upp arbetet och kräva att resten av EU följer efter och gör utkastförbud obligatoriskt som en del av den pågående reformen av EU:s gemensamma fiskeripolitik, säger Jan Isakson, ansvarig för havsmiljöfrågor på Greenpeace.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2022 Fria.Nu