Fria Tidningen

Naturskyddsföreningen sålde giftiga gosedjur

Naturskyddsföreningen kräver att andra ska ha koll på sina leverantörer och vad deras produkter innehåller. Nu visar det sig att Naturskyddsföreningen själv har sålt gosedjur med farliga kemikalier.

– Vår leverantör har hävdat att de hade koll. Vi har litat på deras kommunikation men vi är förda bakom ljuset. Det här kom som en fullständig chock för oss, säger Naturskyddsföreningens generaldirektör Svante Axelsson till Miljöaktuellt.

Det var när en konsument frågade om föreningen kunde garantera att deras produkter inte innehöll farliga kemikalier som de började titta närmare på några produkter. Leverantören svarade inte fullödigt på det frågeformulär som de skickade så föreningen gjorde egna labbanalyser som visade att produkterna, bland annat en gosedjursfågel, innehöll den förbjudna ftalaten DEHP.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2023 Fria.Nu