• Svamp- och paprikarisotto
Stockholms Fria

Svamp- och paprikarisotto

En risotto på blandade svampsorter är en god hösträtt.

Svamp- och paprikarisotto, 4 portioner

Risotto:
3-4 dl rundkornigt ris
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
ev lite vitt vin (1/4-1/2 dl)
8–12 dl vatten
1–1 1/2 buljongtärning
ev vegansk parmesanost

Grönsaker:
200 g blandade svampsorter, skivade
1 purjolök eller 4 vårlökar, strimlade
1/2-1 röd paprika, tärnad

Stek svamp, purjo och paprika i olja. Koka upp vatten och buljong och håll sjudande. Fräs lök och vitlök, rör i riset och tillsätt eventuellt vin. Tillsätt buljongen en deciliter i taget och rör tills det kokat in. På så sätt blir riset krämigt. Blanda i svampen och grönsaker och eventuellt vegansk parmesanost.

Fakta: 

<h2>Recepten kommer från Vegolandet Veganias kokbok av Nina och Linda Andersson. Se vegania.mine.nu för fler recept.</h2>

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Piroger och pizzabullar på picknicken

Till picknicken kan det vara praktiskt att ha färdig mat i frysen att ta med. Piroger och pizzabullar är perfekta att laga stora satser av och frysa in. Piroger kan fyllas med valfria grönsaker eller med sojafärs. 

Fria Tidningen

Indiska piroger

Läckra indiska piroger som kan serveras med sås och sallad, som förrätt eller del av en buffé.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu