Svamp- och paprikarisotto
En risotto på blandade svampsorter är en god hösträtt.
Svamp- och paprikarisotto, 4 portioner
Risotto:
3-4 dl rundkornigt ris
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
ev lite vitt vin (1/4-1/2 dl)
8–12 dl vatten
1–1 1/2 buljongtärning
ev vegansk parmesanost
Grönsaker:
200 g blandade svampsorter, skivade
1 purjolök eller 4 vårlökar, strimlade
1/2-1 röd paprika, tärnad
Stek svamp, purjo och paprika i olja. Koka upp vatten och buljong och håll sjudande. Fräs lök och vitlök, rör i riset och tillsätt eventuellt vin. Tillsätt buljongen en deciliter i taget och rör tills det kokat in. På så sätt blir riset krämigt. Blanda i svampen och grönsaker och eventuellt vegansk parmesanost.
<h2>Recepten kommer från Vegolandet Veganias kokbok av Nina och Linda Andersson. Se vegania.mine.nu för fler recept.</h2>