The great green burger
Gör en klassisk, vegetarisk, burgare i bröd eller servera med pasta, potatis eller ris samt sås och grönsaker.
Great green burger, 9 stycken
1 1/2 dl okokt ris, gärna råris
1 lök, hackad
1 stor morot, hackad
1 1/2 dl majs
1 1/2 dl gröna ärtor
Ströbröd efter behov
Salt
Peppar
Börja med att koka riset, tillsätt gärna en halv vegetabilisk buljongtärning i vattnet. Låt det svalna.
Fräs lök och morot mjuka i olja.
Blanda sedan ris, lök, morot, majs och ärtor i en matberedare och mixa till en ganska slät konsistens.
Blanda i tillräckligt med ströbröd för att blandningen inte ska vara för kladdig.
Krydda med salt, peppar, och andra kryddor om du vill.
Ställ gärna smeten kallt en stund och forma sedan till burgare.
Vänd burgarna i ströbröd blandat med salt och paprikapulver.
Stek dem gyllenbruna i olja.