Fria Tidningen

The great green burger

Gör en klassisk, vegetarisk, burgare i bröd eller servera med pasta, potatis eller ris samt sås och grönsaker.

Great green burger, 9 stycken

1 1/2 dl okokt ris, gärna råris
1 lök, hackad
1 stor morot, hackad
1 1/2 dl majs
1 1/2 dl gröna ärtor
Ströbröd efter behov
Salt
Peppar

Börja med att koka riset, tillsätt gärna en halv vegetabilisk buljongtärning i vattnet. Låt det svalna.

Fräs lök och morot mjuka i olja.

Blanda sedan ris, lök, morot, majs och ärtor i en matberedare och mixa till en ganska slät konsistens.

Blanda i tillräckligt med ströbröd för att blandningen inte ska vara för kladdig.

Krydda med salt, peppar, och andra kryddor om du vill.

Ställ gärna smeten kallt en stund och forma sedan till burgare.

Vänd burgarna i ströbröd blandat med salt och paprikapulver.

Stek dem gyllenbruna i olja.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Piroger och pizzabullar på picknicken

Till picknicken kan det vara praktiskt att ha färdig mat i frysen att ta med. Piroger och pizzabullar är perfekta att laga stora satser av och frysa in. Piroger kan fyllas med valfria grönsaker eller med sojafärs. 

Fria Tidningen

Indiska piroger

Läckra indiska piroger som kan serveras med sås och sallad, som förrätt eller del av en buffé.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu