Göteborgs Fria

”Alla tjänar på fler frivilligarbetare”

Det sa kristdemokraten Carina Liljesand när kommunledningen i veckan kom fram till att volontärer ska uppmuntras mer i kommunala verksamheter i Göteborg. Det det framförallt handlar om är det kostnadsfria arbete frivillorganisationer kan erbjuda, framförallt i äldrevården, i de befintliga kommunala insatserna.

Men frågan är inte okontroversiell. Som FRIA skrivit om ett flertal gånger så får kommunen stenhård kritik för att man baserar nödvändiga verksamheter på att människor ska jobba gratis istället för att anställa människor som gör det i kommunens regi. En annan tvist har gällt att volontärerna får göra det roliga arbetet medan de anställda får utföra rutinuppgifter som ofta är både tråkiga och tunga. För att bemöta denna kritik ska därför nu sociala resursnämnden titta på på hur volontärverksamheten kan utvecklas – utan att det krockar med de kommunanställdas arbetsuppgifter.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Nej till amnesti för ensamkommande

På onsdagseftermiddagen röstade riksdagen nej till Vänsterpartiets motion om amnesti för ensamkommande. Ett väntat resultat men frågan har fått stor uppmärksamhet och stort stöd från civilsamhället.

Fria Tidningen

”Beslutet får inte bort ungarna från gatan”

Regeringen avsätter 360 miljoner kronor till organisationer som arbetar med hemlösa ungdomar och psykisk ohälsa. Men flera av organisationerna jobbar inte främst med hemlöshet – och de som gör det har inte fått några pengar alls.

Fria Tidningen

S-ledare i Göteborg anmäls för förtal

Debattörerna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil polisanmäler kommunstyrelses ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal efter att hon pekat ut dem som extremister.

Fria Tidningen

Rika misstänks sällan för narkotikabruk

Ungdomar i rika stadsdelar i Stockholm misstänks sällan för narkotikabruk medan de i fattigare misstänks ofta. Rapporteringen kring användningen är den motsatta, visar nya siffror från BRÅ.

Fria Tidningen

© 2022 Fria.Nu